B L I T Z

Adio doctorate

Există din partea forurilor academice propunerea ca tezele de doctorat să se numească teze de plagiat, și-atunci nimeni nu mai poate contesta lucrările. Chiar dacă suntem fruntași în Europa la producția de doctorate, se preconizează ca această ramură a industriei să ajungă pe butuci. Mai mulți rectori ai unor universități de renume spun că situația a început să se agraveze încă de la primele plagiate. Acum, când Nicolae Ciucă și Lucian Bode au scăpat de plagiat pentru că judecătorii așa au decis, nimeni nu mai dă doi bani pe un doctorat. Ce, Iohannis e doctor ? Faliment au început să dea și fabricile de cartoane și piele pentru coperți, dar mai există să mai apară câte un doctor care să-și facă singur lucrarea cu mâna lui, ca acum 50 de ani. Și se mai pune o întrebare: de ce nu se retrage titlul de doctor al Elenei Ceaușescu? Pentru că lucrarea e făcută de cei care controlează azi plagiatul?

Să mâncăm sănătos

După atâtea scumpiri, nu este exclus să se introducă și furculița economică, cu un singur vârf. Organizația Mondială a Sănătății ne atrage atenția să nu mai consumăm carne roșie și procesată, că ne îmbolnăvim de cancer. Da, să mâncăm carne de pasăre crescută cu hormoni și pește oceanic plin de metale grele și radioactive și să mâncăm BIO, așa cum ne învață aceiași nutriționiști, care după ce trec pe la casieria televiziunilor îi vezi împingând căruciorul prin market plin cu carne și salamuri. Lapte bio, carne, găini bio, toate rezultate din hrănirea animalelor și păsărilor cu cereale netratate chimic. Aiurea! Nu e bie să vopsim ouăle de Paște cu coloranți sintetici! Hrăniți găinile cu boia roșie de ardei și găina va face ouă roșii, ecologice. Până la urmă o să ajungem la concluzia că viața dăunează grav sănătății și traiul îndelungat uzează organismul. Bubuie îndemnul pe televiziuni ca până la vârsta de 18 ani să nu consumi alcool că îți distruge creierul! Așa că, apucați-vă serios după vârsta de 18 ani!

Închisoare de top

Închisoarea San Pedro din Bolivia este un loc unde pare a exista o comunitate prosperă. Aici sunt încarcerați în jur de trei mii de deținuți, iar familiile locuiesc împreună cu ei. Cum treci de porțile închisorii pot fi văzuți copiii care se joacă pe străzi, prin celule sau restaurant alături de criminali. Nu există gardieni, uniforme sau gratii și se poate cumpăra orice, inclusiv droguri. Cu 1500 de dolari poți cumpăra o celulă de lux, iar în cartierele sărace infractorii condamnați dorm pe afară sau se înghesuie în celule mici. Ai noștri dorm pe afară, în Italia, Grecia sau Anglia. Între zidurile închisorii se află localuri, frizerii și chiar un hotel. Păi, la noi un corupt ar putea să cumpere nu o celulă, ci întreaga închisoare pe care s-o închirieze și să aibă profit!

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved