B L I T Z

Izvorul nemuririi”- unic în lume

Pe Valea Ialomiței, între Lacul Bolboci și Scropoasa, în Munții Bucegi, a fost descoperit în anul 1927 un izvor cu proprietăți miraculoase. Inițial, zvonurile despre acesta s-au răspândit din om în om iar specialiștii au confirmat că apa izvorului este de o calitate excepțională, cu proprietăți de a vindeca și a oferi alinare. La rândul lor, experții străini s-au arătat uimiți de calitatea apei și de efectele sale benefice. Ceaușescu era așa de convins de calitățile apei încât bea doar apă provenită din acest izvor, păstrată în recipiente speciale. Studiile cercetătorilor, efectuate în perioada 1981-1982 în țară cât și în cele mai sofisticate laboratoare din lume au dezvăluit că apa izvorește dintr-o grotă în care se află un imens lac subteran care nu conține bacterii, azotați, azotiți sau alte substanțe nocive. Este pură sută la sută., unică în lume. Asta, da aghiazmă! Apele minerale din România au fost vândute străinilor sau concesionate. Numai Borsec, Aqua Carpatica, Izvorul Alb, Bucovina și Dorna sunt cele cinci branduri care obțin anual profituri în valoare de 2,5 miliarde de lei. Nu înțelegem de ce mai stăm și nu vindem și acest izvor! Ce așteptăm? Hai, grăbiți-vă și-l vindeți !

Fără poliție

Curiozitățile de pe mapamond sunt diverse, la fel cum este și cea din orașul spaniol Marinalda. Aici nu există poliție pentru că nu există criminalitate, nu există șomeri, pentru că toți locuitorii lucrează în cooperativa agricolă, iar casele se construiesc pe sume modice. În acest orășel trăiesc 2750 persoane, iar 2650 lucrează în coperativă, fiecare având un salariu de 1300 euro pe lună. Este suficient să fi locuit minimum doi ani în oraș și poți primi de la primărie materiale de construcție, un arhitect și meseriași ca să-ți faci o casă. La fel ca la noi, dacă nu muncești, primești ajutor social și stai în cârciumă. Această experiență ar trebui făcută și la noi, măcar o lună, fără poliție și nu mai prinzi un om în sat. Rău că se face publicitate acestui mod de viață din acest oraș, că se deschide drumul hoților și atunci vor avea și ei poliție.

Farmacia inimi – Cantina

Cu toții am purtat tot respectul marilor actori Alexandru Arșinel și Stela Popescu, care ne-au adus umorul subtil și cu dedicație în casele noastre. Acum îi regretăm, dar nu putem uita când o perioadă mare de timp au renunțat la demnitate și dragoste față de profesie. Zilnic ne invita la Farmacia Cantina, așa îi spun unii, că ne livrează medicamente ca meniul de la cantină. Imediat, un grup satiric a prezentat o scenetă cu un grup de oameni aflați într-o cantină cu firmă la intrare scrisă cu litere mari: „Farmacia inimi”. Aici serveau fasole cu cârnați și la urmă primeau Carbocif, medicament pentru eliberarea gazelor stomacale. Ce-ar fi să-i fi văzut pe Beligan sau Dan Puric făcând reclamă zi de zi la aragaze și mașini de spălat! Pentru bani, acum se compromit și mănâncă zilnic la „cantină” Adrian Enache, Nico și Maria Dragomiroiu. Toți au… probleme cardiace!

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved