Iohannis lucrează și la Neptun
Stațiunea Neptun a fost dată în folosință în 1964, în timpul lui Gheorghiu Dej și a găzduit peste 180000 de turiști străini din care 10000 scandinavi și 30000 vest germani. În 1965, Când Ceaușescu a ajuns la putere, la Neptun s-a construit și un complex rezidențial, unde se găsește și vila „Nufărul”, care îi plăcea mult lu’ Nea Nicu. Aici venea în fiecare vară și pe lângă odihnă mai făcea câte o vizită la Canalul Dunăre – Marea Neagră, la Podurile Dunărene sau alte obiective.
Cu alte cuvinte, mai și muncea. Exact ca și președintele Klaus Iohannis, care după ce a petrecut nouă zile în America de Sud a poposit la această vilă pentru a se odihni… muncind. Când a fost întrebat dacă s-a odihnit în America de Sud, a răspuns: „Un președinte nu are concediu, am cu mine mapa cu documente și muncesc în continuare”. Are dreptate. Cum să te odihnești în această vilă în care roșul comunist a pătruns în pereți precum bacteriile din spitale!
Toți îl denigrează pe Ceaușescu, dar se bat pe vilele construite de el. Acum e bună și Casa Poporului, unde un meniu la prânz costă 24 de lei. Cu desert. Pe Litoral, o ciorbă costă 35 de lei. Ca să scoți bacteriile dintr-un spital nu există decât soluția demolării. De ce nu demolați aceste vile ca să eradicați roșul comunist din pereți cu care vă puteți contamina!?
Și apropo de „ciuma roșie”, să nu uităm că pe 6 mai Klaus Iohannis merge în Marea Britanie pentru a participa la Încoronarea regelui Charles al III-lea. În mod sigur va lua și mapa cu documente ca să lucreze. Alo, SPP-ul, aveți grijă de pardesiu să nu fie aruncat pe caleașcă!
Pedepse usturătoare
Statul acordă vouchere de vacanță în cuantum de 1450 lei pentru un salariat. Acestea se acordă pentru recuperarea și întreținerea capacităților de muncă. În lege se specifică faptul că voucherele de vacanță nu pot fi vândute, ele fiind valabile doar pentru titular. Beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță. La unitățile de cazare se prezintă cu aceste vouchere care conțin file cu valori de 50 sau 100 de lei pe care stă scris „turism.gov.ro”. S-a constatat că mulți titulari în loc să meargă să-și recupereze capacitatea de muncă își vând aceste vouchere ca să-și cumpere… mâncare, încălcând astfel flagrant legea. Iată ce amenzi au fost stabilite: pentru comercializare vei plăti o amendă de 26.000 lei, iar unitatea de cazare sau agenția de turism care acceptă vouchere emise pentru o altă persoană va fi amendată cu 13.300 lei. Vacanță plăcută!
Șase mii de oameni locuiesc pe aceeași stradă
Pe sit-ul „SHTIU”, Sorin Florea informează că în sudul Poloniei se găsește un sat numit Suloszowa, care are o populație de 6000 de locuitori și toți locuiesc pe aceeași stradă. Localitatea este situată la 29 de kilometri nord-vest de Cracovia și a fost denumită Mica Toscana datorită aspectului unic în lume. Toți locuitorii și-au construit casele unii lângă alții pe drumul lung de 9 km. În spatele imobilelor, oamenii dețin bucăți mari de teren, unde și-au amenajat grădini agricole. La fel ca la noi, unde în satul Sintești sau orașul Țăndărei vezi zeci de palate cu turnulețe pe aceeași stradă construite cu sau fără autorizație, dar fără impozite, pentru că sunt sedii de diverse secte religioase. Desigur, nu vezi țipenie de locatari, aceștia fiind plecați la … muncă în străinătate!
Gheorghe Marinel