B L I T Z

Lumina Sfântă

Una din cele mai mari minuni pe care creștinii ortodocși de pretutindeni le sărbătoresc an de an o reprezintă felul în care este aprinsă Lumina Sfântă în noaptea de Înviere în Biserca Mormântului Sfânt din Ierusalim. Pentru credincioși, Lumina Sfântă este un miracol, în timp ce necredincioșii o văd ca pe pe o reacție chimică normală. Pentru a înlătura suspiciunile, pregătirile pentru aprinderea Focului Sfânt încep cu câteva zile înainte. Astfel, Mormântul Sfânt este sigilat, iar Patriarhul Ierusalimului este verificat în mod riguros pentru a nu ridica semne de întrebare. Este considerat cel mai vechi miracol din lumea creștină, fiind atestat în anul 1106. Ceremonia este un simbol al eternității, păcii și Învierii Lui Hristos. Sperăm ca anul acesta Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava și lider al PNL, să nu se mai agațe de avionul în care preoții noștri desemnați merg la Ierusalim să aducă Lumina Sfântă. Să stea acasă și să nu mai folosească acest eveniment ca propagandă liberală.

Au primit cardurile de energie degeaba

Ca de fiecare dată, guvernul nu face o treabă ca lumea, care se transformă în final în eșec. Se ridică din umeri și nu se cere nici măcar scuze sau să-i pedepsească pe cei incompetenți. Dar, cum să tragi la răspundere un membru de partid? Este vorba de clienții cărora abia acum le vin facturile pe anul trecut. Sistemul nu acceptă ca perioada de facturare să fie mai veche de octombrie 2022. Autoritățile spun că nu au luat în calcul situația în care furnizorii întârzie cu lunile emiterea facturilor. Ce ar însemna ca cei care vă emit cardurile pentru salarii să nu ia în calcul emiterea acestora (măcar o lună) și să nu vă luați banii!?Afară cu incompetenții, ați urla imediat! Cu ce sunt de vină cetățenii că cei de la „Hidroelectrica” abia acum emit facturi pe anul trecut, înainte de octombrie. E normal să nu se întâmple nimic cât timp aici și peste tot sun angajați neamuri, amante, oameni care dau bani partidelor și cei care într-un an au terminat două facultăți și trei masterate!

Curiozități amuzante

La aniversarea împlinirii vârstei de 120 de ani, bătrâna indiană a declarat: „Am un singur rid și stau pe el”.

În limba daneză la prezervativ se spune „Svangerskabosorebygende middoe”. Bine că în română pronunțăm altfel, pentru că altfel la farmacie am fi serviți cu somnifere.

Unul din patru americani crede că soarele se învârte în jurul pământului.

Furnicile nu dorm niciodată. Cu toate astea, în zorii zilei, se întind asemenea oamenilor pentru a se dezmorți. Spre deosebire de furnici, delfinii dorm, dar cu ochii deschiși.

Cuvântul cimitir vine din grecescul „Koimetirton”, care înseamnă dormitor. Somn ușor!

Măcăitul unei rațe nu provoacă ecou și cea mai veche gumă de mestecat datează de acum 9000 de ani.

Melcii pot dormi 3 ani. În parlament, se doarme doar trei ore.

Este anatomic să-ți lingi cotul cu limba și, cu toate astea, 80 la sută dintre cei care află, încearcă. Verificați.

Formați pe Google numărul 241543903 și veți vedea imagini numai cu persoane cu capul în frigider.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved