B L I T Z

Scurtcircuit în energia electrică

România de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu producea mai multă energie electrică decât acum. Un document desecretizat în decembrie anul trecut ne prezintă câteva date elocvente, demne de remarcat. La începutul anului 1990, România producea 8970 megawați și își propusese să producă 9200 megawați. După 33 de ani, acum producem doar 6400 megawați. Această diferență este explicată prin dispariția industriei existente înainte de 1989, prin faptul că s-au închis multe centrale electrice care foloseau cărbunele și au stagnat lucrările la cele două reactoare nucleare de la Cernavodă, care acum trebuiau să producă. Așadar, din exportator de curent electric am devenit importator, intrând în scurtcircuit.

Încă o larvă în meniul Uniunii Europene

Olanda vrea să reducă major numărul de porci, bovine și găini, care după experții lor produc o gravă poluare. Sigur că da! Cele peste 30000 de avioane care zboară în 24 de ore pe deasupra Europei, bombardamentele din Ucraina sau incendiile din păduri nu poluează! Vaca poluează cel mai mult și trebuie stârpită. Ultima găselniță este acum când UE a extins lista insectelor autorizate ca hrană umană. Larva gândacului de bălegar poate fi consumată și devine a patra insectă ce se poate transforma în pudră sau făină. Păi, dacă exterminăm vacile, de unde luați bălegar pentru a crește gândaci? Și morile vor măcina greieri, lăcuste și larve? Își pune țăranul doi saci cu gândaci în căruță și merge la moară să macine! Și tărâța, ce face cu ea? Face borș și îl vinde ca să acrim ciorba de coropișnițe!

Sfaturile controversate ale unui doctor

Circulă pe internet câteva sfaturi bizare ale unui medic brazilian care te fac să nu mai ai încredere în medicină. Este vorba de doctorul Paolo Ubiratan, șeful spitalului Porto Alegra din Brazilia. Răspunsurile lui la întrebările acordate unei televiziuni locale te fac să nu mai înțelegi nimic legat de sănătate. Pentru o inimă sănătoasă nu trebuie să facem mișcare, să tragem un pui de somn ca să se odihnească și ea. Accelerând bătăile inimii prin exerciții cardio nu ne face să trăim mai mult. Este ca și cum ai forța o mașină să meargă mai repede pentru a rezista mai mult. Trebuie să mâncăm carne roșie pentru că vaca mănâncă iarbă, adică plante care sunt asimilate în carne. Dacă vrei să mănânci boabe, mănâncă pui. Alcoolul trebuie consumat fără grijă, pentru e făcut din cereale, vinul din struguri și berea din orz și hamei. Alimentele e bine să le prăjim în ulei, pentru că uleiul e făcut din plante. Ca o concluzie, ne spune în finalul interviului că dacă nu avem nicio durere, suntem bine. După aceste sfaturi, ne întrebăm dacă acest medic nu cumva a rămas cu sechele în urma vaccinării anticovid! Dacă nu, atunci ar trebui să meargă la consult la un psihiatru. A uitat să ne spună că și fumatul face bine, deoarece carnea afumată rezistă mai mult

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved