B L I T Z

 

Băsescu se vrea din nou primar

Susținând că USR a creat această situație, Eugen Tomac (liderul PMP) a declarat că inițial nu a vrut să meargă la alegerile locale cu un candidat propriu, dar acum va merge cu Traian Băsescu pentru Primăria Bucureștiului, pentru că vrea să obțină un capital politic care să permită să aibă vocea lor politică. Probabil că Băsescu își va face campanie la fel ca atunci când a candidat la funcția de președinte. Va fi un primar care nu va minți, va fi cinstit, va ura bucureștenilor să trăiască bine, îi va iubi și dacă va fi suspendat își va da demisia în cinci minute. Nu va mai apărea mahmur la televizor, nu va mai lovi niciun copil nici cu pumnul nici cu palma, nu va mai lua telefonul niciunei ziariste și nici nu va mai face pe vreuna țigancă împuțită. Nu își va mai lua încă o casă în Mihăileanu și nici nu va mai angaja vreo Nuți Udrea la cabinet. De asemenea, se jură că nu va vinde flota de pe Lacul Herăstrău și nu va mai turna pe nimeni. Cu șanse extrem de mici de izbândă, își va încheia cariera politică și zice că doar vrea să o încurce pe Gabriela Firea.

100 de zile fără Coronavirus

Noua Zeelandă a marcat pe 9 august o sută de zile fără transmitere comunitară a coronavirusului, au anunțat oficialități din domeniul sănătății. Oficialii neozeelandezi au declarat că acest punct de cotitură merită sărbătorit, dar a avertizat ca populația să nu se relaxeze. În prezent, în țară sunt 23 de cazuri active de Covid-19 și toate au fost detectate la frontieră, fiind tratate în izolare. Populația Noii Zeelande este de 5 milioane de locuitori și fiecare cetățean joacă un rol important în respectarea regulilor, țara închizând granițele pentru toată lumea la 19 martie iar carantina la nivel național a început la 25 martie. Aproape toate companiile au fost închise, școlile la fel, iar oamenii au stat acasă. După numai 5 săptămâni au început să ridice încet-încet restricțiile, însă granițele au rămas închise. Noi, mai deștepți, am dat drumul diasporei să vină acasă și să reorganizeze clanurile, am trimis oameni sănătoși la sparanghel în Germania și i-am adus înapoi bolnavi, dar în schimb am dat mii de amenzi pentru lipsa măștii. Acționăm pas cu pas pentru o țară normală. Vinovatul principal e PSD.

Lunga vară fierbinte

Meteorologii anunță că vara se va prelungi toată luna august și va fi la fel și în sepembrie. Dacă în Nord Vestul și Vestul țării furtunile, ploile și grindina sunt aproape zilnic, la noi în Bărăgan porumbul și floarea soarelui sunt compromise. Se continuă lupta cu arșița și disconfortul termic. Temperaturile de peste 35 de grade sunt resimțite la 40-42 de grade. Doctorii vorbesc despre un stres termic la care e supus organismul și pe care îl gesionează greu. Practic, încep să se dilate foarte mult vasele de sânge, transpirăm, scade brusc tensiunea arterială și pierdem mult sodiu, potasiu, calciu, magneziu, săruri care ajută la funcționarea normală a inimii. Se poate ajunge la pierderea cunoștienței, doar hidratarea cu apă multă și suplimente alimentare ne vor păzi.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved