B L I T Z

Rupte din cotidian

Monica Tatoiu, acest geniu al televiziunilor nocturne, a început să dea lecții de etică în timp ce molfăia cu gura plină niște alimente dintr-o farfurie folosind bețe chinezești, că doar nu a fost crescută cu furculița. Cică bărbații, după 40 de ani, fac burtă și își lasă nevestele. În schimb, ea, la 68 de ani se crede o adolescentă la prima dragoste de fată mare. * Și iată ce ne spune cunoscuta actriță Vanessa Redgrave: „Omul când ajunge bătrân nu mai este nici domn profesor, nici domn doctor, domn inginer sau domn colonel. Nu mai este nici mamă, nu mai este nici tată. Este doar un bătrân de care toată lumea vrea să scape”. * Bunicul a trăit 108 ani. Fuma trei trabuce scumpe pe zi, bea doar whisky vechi și coniac, mânca fructe de mare și caviar. Avea iubite tinere. A trebui să-l ducem la azil, că ne costa prea scump. După trei luni a murit și acum ne împrumutăm la bancă să putem face un parastas de pomenire. * Proprietarii de trotinete și biciclete electrice vor fi obligați să aibă pentru acestea o asigurare de răspundere civilă RCA, ca și proprietarii de mașini. Hai, puneți și o rovignetă și vă rămân pistele goale. * Nutriționista Mihaela Bilic ne spune că natura ne-a vrut grași, nu longevivi. Natura sau … așa a vrut Dumnezeu? * Doi cai rătăciți au intrat într-o farmacie dintr-un orășel din Brazilia. Au fost dați afară, că nu aveau rețete compensate pentru fulgi de ovăz. * Nuntă de 10 zile și 10 nopți: fiul sultanului din Brunei s-a căsătorit cu o tânără antreprenoare, ceremonia având loc într-un palat cu 1788 de camere. Nu se spune cum a mers darul și dacă a cântat și Florin Salam!

Amendă și închisoare pentru unii părinți

Ministerul Educației transmite inspectoratelor școlare județene să sesizeze organele de cercetare dacă părinții își retrag copiii de la școală. Totodată, le cere să ia măsuri pentru informarea părinților cu privire la obligațiile pe care le au pentru asigurarea dreptului la educație. Părinții care își retrag copiii de la școală pot primi amendă de la 1000 la 5000 de lei. De asemenea, părintele sau persoana căreia i-a fost încredințat potrivit legii un minor și care în mod nejustificat îl retrage sau îl împiedică prin orice mijloace să urmeze cursurile învățământului general obligatoriu se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Fapta nu se pedepsește dacă înainte de terminarea urmăririi penale inculpatul asigură reluarea frecventării cursurilor de către minor. Și dacă nu are cu ce să se încalțe, trece pe la Cotroceni, unde prin programul „România Educață” va primi încălțări!

Cică România stă bine în UE

România are una dintre cele mai importante creșteri economice din Europa. În perioada 2000-2022 economia țării a crescut de 7 ori, adică 650 la sută. Interesant este că țara noastră reușește să adune anual mai mulți bani decât alte țări precum Lituania, Letonia, Estonia, Croația, Slovenia, Cipru și Malta. Datele arată că în 2016 economia țării a depășit-o pe cea a Greciei, în 2018 pe cea a Portugaliei, în 2019 pe cea a Cehiei, iar în 2022 a depășit Finlanda. În 2023 PIB-ul României a fost de peste 350 milioane de dolari peste Ungaria, Slovacia, Noua Zeelandă, Bahrain, Islanda, Cehia sau Qatar. În UE stăm bine, în țară stăm prost! Vorba lui Tudor Gheorghe: „Dacă nu s-ar fura un an / Vom face Rai din Bărăgan”.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved