B L I T Z

Așa să-i ajute Dumnezeu !

Pelerinajul la racla Cuvioasei Sf. Paraschiva se desfășoară anul acesta în perioada 8-14 octombrie. Se așteaptă să participe peste 500 000 de pelerini, care așteaptă câte 12-14 ore să parcurgă aproape patru kilometri printre două garduri. Încă din prima zi, zeci de credincioși s-au luat la ceartă între ei, acuzând proasta organizare. În ciuda faptului că localitatea se apropie de opt infectări la o mie, la raclă pot merge atât oameni vaccinați cât și nevaccinați, cu mască sau fără. Medicii i-au avertizat că dacă se îmbolnăvesc fiindcă racla este sărutată de diverși oameni purtători de boli transmisibile, să nu aștepte să găsească locuri în spitalele din Iași. Am stat mai bine de o oră și am urmărit ce făceau enoriașii când ajungeau la raclă și m-am minunat. Se atingea racla cu sacoșa pentru a cumpăra produse ieftine, se atingea racla cu batista pentru a scăpa de sinuzită, cu ochelarii pentru a scăpa de glaucom, cu bastonul pentru a scăpa de lombosciatică, cu portofelul pentru a primi mai mult la pensie, cu o șuviță de păr pentru a nu-i mai cădea, cu verigheta pentru a se împăca cu soțul, cu factura la gaze pentru a plăti mai puțin. La rândul meu, am atins cu pixul racla pentru a fi ajutat să nu mai scriu de Iohannis, dar cred că nu mi se va satisface dorința. George Simion, președintele Partidului AUR, dacă vrea să aibă protestatari mai mulți ca la nuntă, să ia măsuri ca orice raclă să fie adusă în Piața Victoriei. Și-atunci, minunea se va împlini.

Mâncați după listă !

Tichetele sociale de 250 lei reprezintă un sprijin material acordat persoanelor vulnerabile, scopul fiind compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana ce asigură traiul zilnic pentru achiziționarea de produse alimentare sau a unei mese calde. Cu vaucherele acordate se poate cumpăra pâine, zahăr, cartofi, orez, ulei, carne de pui și ouă. Utilizarea cardului pentru alte produse constituie contravenție. Deci, oamenii trebuie să consume numai ce vrea guvernul. Ce-ar însemna să-i condiționăm și noi: să mănânce numai icre negre, urzici, gumă de mestecat și iaurt. Omul are nevoie doar de cartofi, ulei și ce mai e pe listă ? Unii au nevoie de lactate sau brânză proaspătă, țin regim alimentar. Alții au nevoie și de legume și fructe, nu numai de cartofi. Interziceți, domnilor, cumpărarea de alcool și țigări și lăsați oamenii să cumpere de ce au nevoie. Deci, îmi dai niște bani, dar mă obligi să mănânc ce vrei tu. Și în plus, mă obligi să cumpăr numai de la magazinul pe care mi-l spui tot tu. Poate găsesc să cumpăr de la altul, mai ieftin. Da, dar ăștia sunt mici și nu dau comisioane acolo unde trebuie.

Iepurii din Australia

Puțină lume știe că în Australia nu au existat iepuri. Aceste animale au fost introduse în anii 1800 de către coloniștii europeni. În 1859 erau 24 de capete și după 70 de ani, în 1929 , au ajuns la 10 miliarde. Acum sunt peste 200 de milioane. Probabil, dacă nu venea Revoluția din decembrie 1989 și la noi funcționa Decretul privind interzicerea avortului, România ar fi avut aproape 25 milioane de locuitori. Bine că nu mai există acest decret, dar nu asta e problema, că trebuia să ne îmulțim ca iepurii din Australia, ci faptul că natalitatea scade exasperant. Multe familii nu își doresc copii fiindcă nu au posibilitatea să-i crească. Un copil nu trăiește cu morcovi, iarbă și ce mai mănâncă iepurii. Și iepurii nu merg la școală îmbrăcați și cu pantofi în picioare. Și nici nu le trebuie alocații mici. În 1989, populația României era de 23,16 milioane de locuitori. În prezent, am pierdut peste patru milioane de locuitori. Măriți-vă urechile ca ale iepurilor și luați măsuri urgențe!

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved