B L I T Z

Recunoașteți personajul ?

A aruncat cu paltonul pe capota mașinii pentru că nu i l-a luat nimeni de pe umeri. În pandemie ne spunea să ne spălăm pe mâini de trei ori pe zi, câte 25 secunde, acum ne spune că trebuie să facem economie la energie și când plecăm de-acasă să stingem lumina și să scoatem totul din prize. Într-o declarație de presă ținută la Cotroceni în luna mai 2020, afirma: Ei, adică PSD și acoliții săi sunt cei cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstrucție al întregii națiuni să eșueze. PSD a lucrat mult și prost, toxic de-a dreptul, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani. Acest partid nociv, care a scos în stradă sute de mii de români revoltați, a pus România în posturi jenante în fața partenerilor europeni.” În noiembrie 2021, News.ro publica unele declarații ale sale reunite într-un documentar din care spicuim: „PSD a confirmat că nu a înțeles nimic din evoluția politică și din dorința românilor. Este nevoie de un guvern urgent care vine să repare greșelile făcute de PSD. Nu voi desemna pesediști pentru guvernare.” Și așa a făcut. Nu a adus „Ciuma Roșie” la guvernare. Minciuna și rușinea zac sub cravata albastră. Acum, după ce a plâns la catafalcul Reginei Elisabeta, a luat repede soția de mînă și a plecat în SUA să se plimbe. S-a întâlnit cu românii din San Francisco, numai cu cei verificați, dispuși să zâmbească frumos și să dea din cap aprobator. Poate până la sfârșitul mandatului se va întâlni și cu românii din cel năpăstuit sat din țară. Dacă recunoașteți personajul, răspundeți în 2024 la viitoarele alegeri.

Vești proaste despre vizele pentru SUA

Aflat în vizită de plimbare în SUA, președintele Klaus Iohannis a precizat la o întâlnire cu românii de acolo că România deocamdată nu îndeplinește criteriile tehnice pentru ca cetățenii să poată călători fără vize. Despre ce criterii tehnice este vorba, nu am aflat. Am aflat, în schimb, „trebuie să existe o campanie de conștientizare, de informare mai bună a oamenilor care vor să solicite vize și dacă toți ne străduim, vom reuși”. Cum e posibil să vii după ce ai fost în fruntea statului opt ani de zile și să spui poporului tău, oamenilor care te-au ales, că trebuie să existe o informare mai bună de conștientizare și de strădanie! Când faceți poze cu oamenii pe pârtia de schi, nu îi informați, domnule Iohannis? Veți încheia mandatul și tot fără vize veți lăsa românii. Apropo! Doamna Carmen, cum a obținut viză? A fost informată și conștientizată? Poate întrebați omologii din Croația, Polonia și Ungaria de ce cetățenii lor merg fără vize în SUA.

Gheorghe Flutur vrea lăptic

În urma unei întâlniri cu crescătorii de animale, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a solicitat Ministerului Agriculturii să găsescă de urgență soluții pentru sectorul de creștere a vacilor de lapte, șeptelul fiind pe cale de dispariție. Flutur vrea ca subvențiile să fie mărite iar în noul plan strategic până în 2027 a cerut expres să nu se ridice subvențiile în zonele montane. Păi, ați fost ani buni ministrul agriculturii și l-ați avut pe Tinel director, cu care vă certați pe sturioni, nu pentru vaci! Șeptelul de vaci s-a înjumătățit încă de pe vremea când erați ministru, așa că, mai încet cu pianul pe scări. Acum cereți colegului de partid Tinel Gheorghe, care a ajuns din nou director în minister, exact pe probleme strategice și veți rezolva totul. Dar, de la sturioni la coada vacii te mănâncă pesta porcină mai întâi..

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved