B L I T Z

25 de ani pentru Iohannis

Omul care și-a asumat reforma învățământului prin programul „România Educată” propunând un demers de reașezare a valorilor în domeniul educației, Klaus Iohannis, menține blocată de 25 de ani o catedră de fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu. Câtă fizică pentru predare mai știe Iohannis o pot spune consilierii de la Cotroceni, care îi scriu declarațiile și SPP-iștii care îl însoțesc încălcând regulile fizicii atunci când gravitația le fură paltonul din mână. Mulți profesori tineri care devin titulari prin concurs nu pot ocupa un post titular deoarece postul respectiv este revendicat de un profesor plecat într-o altă funcție, iar rezervarea se extinde uneori zeci de ani. Această mentalitate cu… „catedra mea”, arată cei de la „Recorder.ro” cât de greșit este văzută meseria de profesor de către mulți dintre cei care aleg să o practice: mai puțin ca vocație în care ai rolul de a forma generații și mai mult ca un loc de muncă sigur, de care e bine să ții cu dinții. Iată-l acum și pe Tinel al nostru, care după ce a fost ușuit de la PNL, că a ajuns director general adjunct în ministerul Agriculturii, păstrându-i-se postul timp de peste șapte ani. Nu o să-l vedeți să meargă alături de ministrul Petre Daea pe terenurile agricole din zona Dridu, de frica să nu se rupă podul făcut de Moraru cu el.

De la Viscri pe tronul Marii Britanii

Suveranul Marii Britanii, Charles al treilea, are în România două proprietăți la Viscri (Brașov) și Valea Zălanului (Covasna). Fost promotor important al patrimoniului și al biodiversității din Transilvania, a susținut permanent că se simte ca acasă în această zonă. În 2015, acesta și-a lansat în România propria fundație, care are ca scop conservarea structurilor construite în jurul curților care adăpostesc fântână și hambar și care reflectă activitățile tradiționale ale familiilor din zonă. Bine ai venit pe tron, Majestate! Și poate vă ocupați și de drumuri, ca să poată merge lumea bună la schi și Golf.

Salutări de la Richter pentru Mărmureanu

Oare ce l-o fi apucat pe seismologul Gheorghe Mărmureanu, în vârstă de 82 de ani, să declare că cele mai periculoase cartiere din București în caz de cutremur sunt cele din zona Nord-Est a Bucureștiului! După ce ne informează că un mare cutremur va fi cam peste 18 ani, vine cu informații utile pentru cei care caută să-și cumpere o locuință și îi îndeamnă să cumpere una în cartierele Dristor, Militari și Drumul Taberei. Pe cine aveți la imobiliare în aceste zone, domnule Mărmureanu? Nu ne puteți spune și nouă, celor din Slobozia, dacă merită să ne mutăm pe fosta Crivaie sau în cartierul 500? Pe Gigi Becali, care are mari proprietăți în Nord-Est, l-ați informat? Salutări de la Richter!

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved