B L I T Z

Aspirina săracului, mai ieftină pentru deputați

Pesoanele vârstnice, pensionarii și cei cu venituri de subzistență se plâng că trebuie să scoată prea mulți bani din buzunare pentru medicamente. Este trist ce se întâmplă cu persoanele nevoiașe. Normal ar trebui făcut ceva în continuare pentru sprijinirea acestor oameni, care sunt plini de nevoi și griji. Cei care nu pot face față acestor cheltuieli apelează la împrumuturi periodice la Casele de Ajutor Reciproc și trăiesc din datorii.

Cunoscând această situație, văzând că cei cu venituri mici nu-și pot procura medicamente, care sunt din ce în ce mai scumpe, aleșii noștrii din Camera Deputaților le-au sărit în ajutor. În consens, în octombrie 2013 toate grupurile parlamentare, fără nico reținere, au fost de acord ca deputații și angajații lor să beneficieze de medicamente mai ieftine. De asemenea, s-a decis redeschiderea unui punct farmaceutic unde se vând medicamente cu reducere de 20 la sută față de piață și cu livrare imediată (în caz de lipsă în farmacii) în cel mult 2 – 4 ore. Așadar, dacă domnii deputați au diaree, după două ore devin constipați. Bucurie mare este și pentru cei care au insomnii în timpul ședințelor, pentru că pot procura somniferele mai ieftin. Mai aveau să-și stabilească gratuități la clisme și scosul bătăturilor din palme și o rezolvau și cu cei care nu puteau să-și plătească măcar o vitamina C.

Dar C să mai vorbim! Ce, n-ați auzit de cantina partidului? Am căutat peste tot pe sit-ul Camerei Deputaților să vedem dacă și azi această decizie mai este valabilă și nicăieri nu s-a găsit nimic. Asta înseamnă că deputații beneficiază în continuare de aceste facilități? E o întrebare.

Dinamo – CSA Steaua, 3-1 pentru jandarmi

Meciul orgoliilor disputat vineri 8 septembrie între Dinamo și CSA Steaua s-a terminat cu scorul de 2-1 în favoarea steliștilor, ăia care nu au voie să joace în Europa, spre necazul lui Talpan. Înainte de începerea meciului, jandarmii au reținut doi bărbați care încercau să introducă în stadion materiale pirotehnice. 20 de petarde erau introduse într-un rucsac și 60 într-o tobă recuzită. Aceștia nu veneau la fotbal, ci la război. Și își permit, pentru că pedepsele sunt mici. Suporterii CSA Steaua s-au bătut cu jandarmii, aruncând în forțele de ordine cu scaune, extinctoare golite și alte obiecte rupte din incinta stadionului. Forțele de ordine au intervenit după ce suporteii celor două echipe s-au încăierat. Meciul a început cu o întârziere de șapte minute. Jandarmii au făcut capturi mari de materiale ce pot fi trimise în Ucraina ca ajutor militar. Iar dacă nu pot fi stăpâniți ultrașii, Ministerul Apărării ar trebui să solitice sprijin NATO.

Scutire de impozit pentru tineri

La ei, nu la noi! Peste 367.000 de tineri din Ungaria au putut economisi de la începutul anului 1987 milioane de euro datorită scutirii de impozit. Scutirea fiscală, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2022 prin neimpozitarea tinerilor sub 25 de ani până la limita salariului mediu, înseamnă că fiecare poate economisi lunar până la 163 euro. Toți tinerii beneficiază de scutirea de impozit, chiar și pentru o perioadă mai scurtă, de exemplu vara, ca studenți sau în regim de muncă cu timp parțial. Ați auzit, domnilor guvernanți români? La noi ați introdus impozit pentru munca prestată timp de 4 ore plătit pentru 8 ore! Exploatarea omului de către om. Plătești impozit dublu. În prezent, doar Ungaria și Polonia acordă aceste scutiri tinerilor. De ce nu copiați aceste facilități de la ei, că doar sunt membri ai UE? Am uitat să spunem că aveți dreptul la copiat numai atunci când vă plagiați doctoratele. Și ne mai întrebăm de ce pleacă tineretul dincolo.

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved