B L I T Z

 

Ce ne ascunde Iohannis

Pe 21 iulie la Bruxelles, la ora 5,40, s-au încheiat negocierile pentru pachetul bugetar european. Klaus Iohannis s-a grăbit și ne-a spus la ora 8,00 că are în geantă 79,9 miliarde de euro. Pentru exercițiul bugetar 2021-2027, Consiliul European a stabilit suma de 1824 miliarde de euro. Din această sumă 390 miliarde reprezintă subvenții, adică bani gratis, iar restul împrumuturi. Ca să se dea mare, Iohannis nu vorbește nimic despre împrumuturi, ci numai de faptul că avem 80 miliarde de euro, rezultat al negocierilor lui fără mască. Cât reprezintă, domnule Iohannis subvenții și cât împrumuturi aprobate? Luați exemplul Premierului Italiei care a afirmat că a obținut 82 de miliarde de euro și 127 miliarde împrumuturi. Pas cu… pas.

Sunați toaca și plecați !

A apărut în spațiul public un document elaborat de competentul ministru al agriculturii din „guvernul meu”, care cere fermierilor ca în caz de incendii în lanuri să dea alarma cu sisteme de semnalizare acustică (clopot, toacă, trompetă, sirenă) și să se deplaseze cu mijloace auto, biciclete și cai călare. Excelent! A luat foc un lan de grâu, noaptea, la 3 km de sat. Dumnezeu îl anunță pe preot despre eveniment, acesta vine la biserică, trage clopotul, iar sătenii se scoală din somn și fiecare cu ce apucă pleacă pe câmp să stingă incendiul. Nimeni nu dă telefon la 112, că doar suntem pe timpul lui Ștefan cel Mare, nu în 2020 când agricultura se face pe net, satelit, drone, cu tractoare teleghidate și scanere care vizualizează evoluția seminței sub pământ. Așa se întâmplă când în fruntea agriculturii este pus un medic veterinar care nu este obișnuit cu foșnetul lanului de grâu ci doar cu lătratul câinilor și miorlăitul pisicilor după sterilizare. Unde ești tu Daea, ca punând mâna pe ei… Sunați toaca și plecați !

Mai mințiți mult pensionarii ?

De mai bine de trei luni, postul România Tv face emisiuni dedicate pensionarilor unde se dezbat probleme legate de legile pensiilor, de majorarea lor. Aceleași personaje invitate mereu, aceiași moderatori, aceleași dezbateri și aceleași… bombe. Sâmbătă, 1 august, la oră de maximă audiență: „Ediție incendiară! Stați cu noi! Avem taloanele de pensii care se tipăresc în acest moment cu noile majorări”. Și apare incendiatorul Ioan Korpos alături de aceleași personaje care desfac și înnoadă ițele care duc la majorarea pensiilor. Avem taloanele tipărite. Stați cu noi ! Publicitate. Și stau săracii pensionari să vadă taloanele tipărite și se dă legătura cu o fătucă ce sta cu microfonul în stradă și le spunea pensionarilor că dacă s-ar majora pensia cu 10 la sută vor lua atât sau cu 15 la sută vor lua atât. Stați cu noi ! Breaking News. Reporterii România Tv au fost alungați cu pietre de la casa Vulpiței. Publicitate. În final apare, filmat cine știe când, Ludovic Orban și spune că deocamdată se fac studii pentru a se se găsi o soluție ca pensiile să fie majorate. Unde sunt taloanele, măi Korpos? Hai, mergeți la Vulpița acasă că vă așteaptă soacra cu pensia.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved