B L I T Z

Iohannis la slujba de Înviere

Împreună cu soția sa Carmen (pe care nu o lasă de mână) și cu o armată de SPP-iști, ca nu cumva cineva să le fure lumânările, președintele Iohannis a mers la slujba de Înviere de la Sibiu. Prin intermediul unui mesaj pe Facebook a transmis tuturor credincioșilor romano-catolici, reformați, unitarieni și evangheliști o urare sărbători, cu sănătate și iubire în comuniune cu cei dragi. Nu a ezitat să transmită un mesaj și reprezentanților presei aflați la biserică să îl întâmpine: „Celor care mâine vor sărbători Floriile le doresc Florii frumoase, liniște și pace, zile frumoase și cred că trebuie să subliniez, vă doresc pace și acum imediat intrăm în biserică, cred că este bine să ne rugăm pentru cei care din păcate suportă ororile războiului și încă așteaptă pace. Vă doresc sărbători fericite!” Aceste urări domnul președinte crede că trebuia să le zică. Nu e convins ? Așadar, dragi români, președintele nostru drag ne-a dorit „Florii frumoase”, liniște și pace și s-a rugat pentru cei din Ucraina. Câtă pace a dorit un mandat și jumătate poporului, s-a văzut când incita numai la ură cu Ciuma roșie” și Peesede este un partid toxic”. Era bine dacă se ruga și pentru românii care nu vor avea nimic pe masă de Paște și mai era bine dacă ducea măcar un cozonac unei familii nevoiașe. Sau poate domnul președinte așteaptă voucherele în valoare de 4 lei pe zi pentru ca doamna Carmen să poată cumpăra o pâine și un kg de cartofi. Hristos a înviat !

Dacă ești „de România”, nu mai ești căutat

Ați mai auzit ceva de prințul Paul de România, care în decembrie 2020 a fost condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în seviciu contra intereselor publice? Nu ați mai auzit nimic. Ca să ia fața presei și opiniei publice, imediat după emiterea mandatului de executare a pedepsei a fost căutat sub pat și în dulapurile de acasă. Numai la graniță, ca și pe Udrea, Alina Bica sau Puiu Popoviciu nu i-a controlat nimeni. Și de atunci, anchetatorii nu știu unde e, dar au pus poza pe pagina persoanelor urmărite. Pe de altă parte, omul de afaceri Remus Truică, implicat în același dosar, a fost reținut și în prezent își ispășește pedeapsa de 7 ani în închisoare. Da, dar, el, Truică, nu e „de România„ și nici Băsescu nu i-a botezat nepotul, ca pe al prințului. Și ca să se termine totul, a plecat din țară cu copilul și prințesa Lia, soția lui Paulică. În concluzie, dacă aveți probleme și vreți să nu fiți căutați de nimeni, adăugați la nume „de România”.

Castrare chimică pentru pedofili

Președinte al Republicii Peru, Pedro Castillo a anunțat că executivul său intenționează să impună castrarea chimică obligatorie a violatorilor de minori. Rusia, Polonia, Corea de Sud, Indonezia și multe alte țări practică deja castrarea chimică a violatorilor. În prezent, în Peru violatorii de copii sub 14 ani riscă o condamnare la închisoare pe viață. Anul trecut s-au produs în România trei cazuri de viol în fiecare zi iar unii violatori au recidivat la nici trei zile de la eliberarea din închisoare. Și la noi există de mult timp o inițiatvă legislativă în acest sens, dar e pusă la dospit și probabil se așteaptă ca violatorii să devină impotenți. Iulian Fentzel a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru cinci violuri, dar a fost eliberat condiționat cu cinci ani mai devreme. Asta ca să poată viola în continuare, în aceeași zi, două femei, caz unic în practica judiciară. De ce nu procedăm ca în țările unde se practică castrarea chimică? Pentru ca violatorii să aibă ce mânca și unde dormi gratis după viol ?

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved