B L I T Z

 

Gata cu înstrăinarea pământului

După ce PSD a inițiat un proiect de lege pentru a stopa vânzarea pământului din România persoanelor străine, patrioții de la PNL și USR au contestat proiectul la Curtea Constituțională, care după o analiză aprofundată a dat verdictul: Legea este constituțională. Potrivit legii, cei cu drept de preemțiune (rude, arendași, vecini, tineri fermieri), dacă nu își exercită dreptul legal, terenul nu poate fi cumpărat decât de alți fermieri care au domiciliul stabil în România și activitate de cel puțin cinci ani. În Ungaria, o astfel de lege funcționează din 2012. E bine că s-a vândut cel mai fertil pământ din Europa, Insula Mare a Brăilei, unor arabi care îl cultivă cu lucrători români și duc roadele la ei acasă? Pentru patrioții peneliști și useriști e bine, pentru că ei vor să importăm cât mai mult iar terenul să nu mai fie arabil ci al arabilor.

Se caută specialiști în mirosuri

Legea mirosurilor, care a intrat în vigoare chiar azi, impune măsuri speciale pentru firmele care „deranjează olfactiv”. Amenzile pentru nerespectarea noilor norme ajung până la 100.000 de lei și există chiar riscul închiderii activității. Când se fac mici la grătare, la târguri, la alte serbări sau la picnic, vine cineva să amușine și dacă nu le plac mirosurile, gata amenda? De unde se aduc specialiști în mirosuri cu nas de Lăbuș care depistează droguri? Asta ca să dăm amenzi, pentru a mări bugetul. Pe perioada cât vom purta mască se pune pe tavă mirosul? Și mai e ceva ce trebuie adăugat la lege: fasolea să fie dată numai pe bază de rețetă compensată.

Purtați mască și spălați banii !

Potrivit „Newstandard”, farmacia soției ministrului sănătății Cataegus Pharma SRL din Huși a produs în anul 2019 un câștig net de peste 70.000 de euro, după declarația de avere a lui Nelu Tătaru. Conform datelor declarate de soție, farmacia a avut în 2019 un profit de 109,437 lei. În aprile 2020, potrivit ziariștilor de la BZI care au făcut o înregistrare audio și video în farmacie, o mască se vindea la prețul incredibil de 15 lei, fără bon fiscal. Iată înregistrarea: Clientul: dați-mi o cutie de paracetamol și o mască / Farmacista: Masca vă costă 15 lei, să știți. / Client: Îmi puteți da bon fiscal? / Farmacista: Pe mască nu am cum, numai pe paracetamol. Clientul: vă mulțumesc! Asta e, la ei nu se pune, nu e evaziune fiscală. S-a întâmplat ceva? Nu! Toți poartă mască și se spală pe mâini în același lighean.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved