B L I T Z

Rupte din cotidian

În multe orașe au fost deschise Târguri de Crăciun * Ne aducem aminte că vedeta târgului din București era Elena Udrea, care își etala blănurile și mânca renumiți cârnați de… Pleșcoi * Acum se etalează la un târg mai mic, zis ”Târgșor”, și mâncând chiftele aruncate cu praștia peste gard de către Băsescu * Membrii Federației Naționale a Asociațiilor de Proprietari au stabilit ca de la 1 ianuarie 2024 listele cu întreținerea de la bloc să fie afișate numai vineri * În acest fel , toți locatarii se vor bucura de reduceri „Black Friday” * Să vezi îmbulzeală la plată * Suntem înnebuniți cu avalanșa de reclame făcută medicamentelor și suplimentelor alimentare * Că nu te doare capul sau stomacul, inima sau ficatul, ești pus în fața unui fapt împlinit * Mai ceva ca reclama pentru detergenți și saltele, pilote și perne * Farmaciile, în special aia unde s-au tratat Alexandru Arșinel și Stela Popescu, aviz lui George Enache, Nico și Maria Dragomiroiu, chiar exagerează * Am aflat că în ciuda sistemului de protecție antivirus, mulți parlamentari, atunci când se joacă pe laptop în parlament și accesează sit-uri porno, își iau măsuri de protecție pentru a nu fi virusați * Poartă… prezervativ * Studiile recente au demonstrat cu stupoare că ritmul în care se împrumută România este de 600 de euro pe secundă * Marea problemă constă însă în faptul că… se fură peste 1000 de euro pe secundă * Cercetătorii chinezi de la Laboratorul din Wuhan, locul de unde a pornit virusul pandemiei, vor să-i contacteze pe Florin Cîțu și Vlad Voiculescu pentru a primi informații despre modul cum poți vaccina cu 120 milioane de vaccinuri o masă de 10 milioane.

Atenție la spray-urile nazale

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat ca pacienții cu hipertensiune arterială severă să nu utilizeze decongestionante cu pseudoefedrină. Același lucru trebuie să-l respecte și cei ce suferă de insuficiență renală acută. Pseudoefedrina este folosită frecvent ca decongestionant nazal în caz de răceală sau alergii, dar este asociată cu riscul de sindromul de encefalopatie reversibilă posterioară și de sindromul de vasoconstricție cerebrală, efecte care pot să provoace reducerea aportului de sânge la creier, cu complicații chiar letale. Așa cum arătam despre abundența reclamelor, aveți grijă să evitați folosirea spray-urilor nazale care conțin pseudoefedrină dacă suferiți de hipertensiune arterială severă sau insuficiență renală acută.

Putem crește, comercializa și sacifica porcul

Florin Barbu, ministrul agriculturii, a dat o veste bună acum în sezonul sacrificării porcului, declarând că porcul nu trebuie interzis niciodată în România, iar ideea acordării de tichete pentru achiziții de carne e o mare prostie, pentru că încurajează consumul de carne din străinătate. Declarația ministrului se referă la un proiect al ANSVA care prevedea condiții drastice pentru fermieri și pentru gospodari în ceea ce privește comercializarea cărnii de porc. Porcul poate fi crescut în orice gospodărie, comercializa și sacrifica pe tot parcursul anului cu avizul gratuit al medicului veterinar. Acum e bine, dar e mai greu să găsești paie pentru pârlit!

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved