B L I T Z

Ipocrizia lui Rareș Bogdan

Florin Cîțu, președinte! Florin Cîțu, președinte! Florin Cîțu, președinte!” Și așa, de vreo șapte ori cu voce tare și apăsată. „Cîțu va fi primul-ministru, va fi președintele acestui partid. Este un om pregătit să conducă această țară. Este un om onest, cu bun simț. Vă rog să vă puneți în spatele lui Florin Cîțu, indiferent pe cine ați votat și pe cine susțineți.” Asta zicea acest Cațavencu al zilelor noastre la Congresul PNL din septembrie 2021 pentru a-l susține pe Florin Cîțu să fie ales președintele acestui partid. Urla de se rupeau hainele de pe el, de îi sărea batista de la buzunarul hainei peste microfonul lui Ludovic Orban, contracandidatul lui Cîțu. Și-acum, dintr-o dată, Cîțu nu mai e bun, nu e cu bun simț, nu merită să fie președintele partidului. Jos Cîțu! Nicolae Ciucă, președinte! Nicolae Ciucă, președinte! El este cel mai bun lider de partid, el este cel mai bun premier. Deci, Cîțu a fost bun 6 luni. Nici măcar 9 luni ca să se nască altul în locul lui. Ipocrizia acestui Rareș Bogdan nu are limite. Ne-a mai spus, când a fost ales prim-vicepreședinte al PNL, că în 30 de zile va elimina pensiile speciale. Și a eliminat fardul căzut de pe față pe batista de la buzunar.

IPS Teodosie îl tămâiază pe Putin

 

Arhiepiscop al Tomisului, IPS Teodosie afirmă că „Marx și Engels nu au fost ruși, au făcut parte din poporul ales, iar președintele Rusiei, Vladimir Putin nu este așa cum crede toată lumea, atât de rău”. Alo, Înaltule Prea Sfințit, nu ai televizor sau internet? Nu ai văzut că Putin a bombardat în Ucraina biserici și a ucis mii de oameni? Cum adică nu e om rău? Așa vrea Dumnezeu să fie, adică bun? Auziți ce mai zice: Domnul Putin (n.n. mai corect ar fi fost tovarase Putin), care este atât de vehiculat în zilele acestea și văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte și la Ierusalim. În țara sa și Putin și Medvedev sunt ctitori”. Și în Ucraina, care zice că că e tot țara lui, tot ctitor e, sau demolator și ucigaș? Ne mai spune IPS Teodosie că ei nu răspund pentru păcatele înaintașilor și noi îi judecăm ca pe niște răufăcători. Și dacă, din greșeală, cade o rachetă asupra Arhiepiscopiei din Constanța, tot lipsit de păcate este Putin? Ia mergi matale în Ucraina și dă cu busuiocul peste tancurile rusești și roagă -l pe Dumnezeu să oprească urgia! Sau mergi la Prea Fericitul Daniel și spune-i aceste lucruri și ai să vezi că are o altă părere. Așa ai vorbit și de pandemie și Dumnezeu ți-a dat Covid și te-ai carantinat cu icoana în brațe și medicamentele sub pernă.

Prietenia …drujbei

Drujba este denumirea comercială a unui fierăstrău rusesc. În rusește, „drujbă” înseamnă prietenie. Așadar, rușii au numit fierăstrăul „pritenia”. Prietenia ruso-română cu drujba s-a făcut. Ca și pe vremuri, și acum nu faci nimic fără prieteni, adică fără drujbă .Unii foloseau drujba pentru amenințare. Alții chiar pentru ucidere, adică din prietenie. Când se taie masiv pădurile cu drujba înseamnă că suntem prieteni cu codrul. Când zici drujbă trebuie să înțelegi că Putin a ordonat războiul din Ucraina din prietenie? Am asimilat acest cuvânt și nu am renunțat la el, așa cum am renunțat repede la cuvîntul „tovarăș”. Ca și cum soția mea nu e tovarășă de-o viață, ci doamnă de viață. În schimb, cuvintele englezești le asimilăm masiv și mulți nici nu știu în ce context să le folosească. OK! De ce nu-i zicem motofierăstrău și să eliminăm definitiv cuvântul „drujbă”? Cine vreți să se bată în Parlament dacă nu mai este regretatul profesor George Pruteanu. Fostul milițian, șef de post în comuna Grădiștea din județul Călărași, care acum e deputat PSD și împreună cu senatoarea Șoșoacă au mers la Ambasada Rusiei și a cerut neutralitatea României? Au mers din „drujbă„ cu rușii. Adică, din prietenie. Harașo, parlamentari!

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved