B L I T Z

Războiul a dat drumul la gaze

De ani de zile se tot tărăgănează începerea exploatării gazelor din Marea Neagră. Toți, în frunte cu Florin Cîțu, o dădeau cotită: Ba că nu avem lege, ba că nu vom avea redevență (aia pentru care a ajuns Dragnea la beci) bună, ba că PSD-ul nu votează Legea offshore și, tot așa, mereu se amâna. Iată că mult hulitul și criminalul Putin a pus băieții la treabă, amenințând că taie gazele către Europa. Atunci, așa deodată, Virgil Popescu (ministrul energiei) a anunțat că exploatarea gazelor din Marea Neagră a început iar România va avea gaze și din alte surse iarna viitoare.
Potrivit unor estimări, perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră conține rezerve de gaze de aproximativ 100 de miliarde de metri cubi. Și noi, cu gazul la nas îl importam ca să dăm bani de la buget și să spunem că nu se pot mări salariile și pensiile! Importam pentru că nu era război în Ucraina sau din alte interese?
Așadar, a trebuit să bată războiul la ușă și în câteva zile s-a dat drumul la pompă. Nu se poate da drumul și la programul pentru irigații, că bate criza alimentară la ușă și nu mai trebuie să importăm alimente în valoare de 70 la sută? Se poate și trebuie știut că și pentru fân trebuie apă și acesta nu se cosește cu crosa de Golf.

Cum e cu Occidentul, Putine?

În toate declarațiile, Vladimir Putin acuză Occidentul că vrea să anuleze cultura rusă și că granițele sovietice sunt niște răni făcute patriei slave de către Vestul malific. Atunci, de ce nu explică faptul că rușii tineri, cu studii și cu acces la adevăr, pleacă în străinătatea Occidentului? Ei știu ce se întâmplă când un dictator mizează totul pe un viitor bazat pe deziluzie naționalistă militarizată.
În ciuda viziunii lui Putin față de multe state din Europa sau SUA, apropiații acestuia și-au trimis copiii să învețe la școli din străinătate iar mulți dintre ei chiar s-au stabilit acolo. Fiica lui Dmitri Peskov – purtătorul de cuvânt al lui Putin – a studiat la o Universitate din Paris. Fiicele lui Lavrov, ministrul de externe, mâna dreaptă a lui Putin, locuiesc la Londra într-un apartament în valoare de 4,4 milioane de lire sterline. Fiica lui Seghei Zeleznin, deputat și apropiat al lui Putin, trăiește la Londra și a lucrat pentru BBC.
Și când la o recepție domnul Putin bea o Coca-Cola sau un whisky, nu îi stau în gât?

Pisicile din Parlament

De obicei, pisicile se odihnesc în timpul zilei iar noaptea devin mai active. Pe de altă parte, mai ales cele de apartament, dorm mai degrabă de plictiseală, neavând nimic care să le stimuleze. Cam aici se încadrează și unii parlamentari care, de plictiseală, ațipesc pe scaunul în care au fost așezați de popor. Legătura cu pisicile care îi face să se asemene este și mieunatul de la tribună, dar îi diferențiază faptul că nu folosesc lădița cu nisip pentru a-și îngropa inepțiile.
Și asta nu e totul, pentru că atunci când nu le convine ceva zgârie adversarul. La fel ca și pisicile: dorm în timpul zilei, noaptea „vânează” pe la petreceri iar a doua zi se odihnesc. Senatorul Mihai Goțiu de la USR, deputatul Ionel Floroiu de la PSD, deputatul Florin Stamatian de la PNL, deputatul Daniel Ghiță de la PSD, senatorul Mircea Dăneasă de la AUR au fost filmați când pe banii noștri „torceau” ca pisicile în scaunele de parlamentar. Și lista este mult mai mare.
Zât !

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved