B L I T Z

Rupte din cotidian

După ce au terminat cu gândacii și broaștele verzi care nu dădeau voie să construim baraje pentru hidrocentrale, le-au năzărit o altă idee: au inventat „Proiectul Dam Removal Europe”, care urmărește îndepărtarea barajelor din Sud-Estul Europei, pentru ca amenajările hidrotehnice din Grecia, Croația, Slovacia și România să se desființeze, adică să dispară barajele * Și-atunci va dispărea și rezerva de apă strategică pentru alimentarea orașelor, sistemului de irigații și implicit hidrocentralelor * Păi, dărâmați barajul de la Dridu și inundați catastrofal Urziceniul și toate comunele din zonă * Singurul fericit va fi Tinel Gheorghe* După ce un individ, adept al violenței domestice, și-a băgat nevasta în spital, altul i-a reproșat: Nici chiar așa, mai cu finețe, să văd acum cine îți mai cumpără țuică și merge cu vaca la islaz * Cine spune că în România nu se trăiește bine? Pe orice ecran de televizor vezi un primar sau ministru care taie o pamblică la câte o nuntă, botez, banchet sau zi de naștere * În rest, politică, bârfe, certuri cu madam Tatoiu, că mai avem câte un șomer, un pensionar care nu au cu ce trăi și că așa este și în unele țări din Occident * Deci, o ducem bine * După ce Rareș Bogdan și-a arătat ceasul Rolex când a cumpărat o legătură de pătrunjel, prețul respectivelor ceasuri a scăzut la jumătate * Unui Rolex nu-i faci reclamă cu o mână de pătrunjel * În schimb, au crescut cu 40 la sută prețurile ceasurilor Pobeda, Vostok și Poliot * A fost inventat automatul pentru cafea ce funcționează în spitale, care îți primește și șpaga pentru doctor * Cu un cod, doctorul vine, solicită o cafea și automat primește ca rest și șpaga * Totul legal, fără mită și bani inscripționați * De la fotomodel la europarlamentar, fata mică a lui Băsescu are parte numai de „succesuri” * În prezent, este editor la postul de știri Aleph News * Apare coafată discret, machiată minimalist și citește aproape perfect de pe prompter * Are bani patronul Adrian Sârbu și pentru ea, nu numai pentru ta’su!

Cafeaua nu crește tensiunea arterială

Există tot felul de mituri prin popor în care se spune că această cafea poate să agraveze boala de inimă sau să crească tensiunea arterială. Studii recente comunicate la Congresul European de Cardiologie arată că o ceașcă de cafea băută dimineața are efecte benefice din punct de vedere cardiovascular. Într-o emisiune televizată, medicul primar cardiolog Diana Mihalcea arată că un consum moderat de cafea nu crește tensiunea arterială, ci mai degrabă are un efect diuretic, fiind un stimulent la nivel intenstinal. Un consum exagerat de 8-10 cafele pe zi stimulează puțin sistemul nervos și poate crește tensiunea arterială. Noi nu interzicem cafeaua, interzicem fumatul, a concluzionat renumitul cardiolog. Mulți nu consumă însă cafea, pentru că nu mai pot dormi la serviciu.

Vaca e vinovată!

Oamenii de știință atrag atenția că schimbările climatice reprezintă o amenințare existențială la adresa vieții pe Pământ și semnele vitale ale planetei sunt din ce în ce mai slabe. Temperaturile cresc, modelele de precipitații se schimbă, ghețarii se topesc, nivelul oceanelor și mărilor este din ce în ce mai mare, au loc inundații și secete extreme. Cea mai mare influență asupra climei o au oamenii, prin arderea de combustibili fosil, tăierea pădurilor și creșterea animalelor de fermă. Activitățile umane generează în atmosferă imense cantități de gaze cu efect de seră, contribuind la încălzirea planetei. Am reținut că și animalele de fermă trebuie să dispară. Dar despre efectele războaielor, despre miile de rachete, obuze, bombe, despre pandemiile sau incendiile provocate, despre miile de avioane care poluează direct atmosfera, niciun cuvânt. Vaca e vinovată!

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved