B L I T Z

Rafila și memoria… imună

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că este „aproape imposibil” ca o persoană să nu se infecteze cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2. „La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini, Omicron, este aproape imposibil, vă spun, să nu te infectezi. Gândiți-vă că se infectează persoane vaccinate și persoane nevaccinate. Noi nu am avut niciun fel de informații despre acest virus. El a venit pe un teren imunologic, virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate. Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit inaparent. Aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună față de acest virus și dacă se îmbolnăvesc o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc. Este o soluție cu totul diferită”, a spus Alexandru Rafila.

Deci, se înțelege că dacă te îmbolnăvești ai o memorie imună față de acest virus. Proabil din această cauză există atât de mulți antivacciniști care așteaptă să se îmbolnăvească pentru a obține o memorie imună. De neînțeles este și faptul că se tărăgănează adoptarea certificatului verde, atâta timp cât în 19 ianuarie OMS a transmis un comunicat prin care „recomandă ridicarea sau relaxarea interdicțiilor legate de călătorii (măști, testare, izolare, carantină, vaccinare), asta însemnând anularea certificatului verde. Nimeni nu mai înțelege nimic pentru că de la 1 februarie 2022 se va aplica și în România Directiva UE care prevede valabilitatea certificatelor digitale numai pe o perioadă de 9 luni, care poate fi prelungită cu doza booster,

Beți apă simălă, de la robinetele lui … Ionașcu

Răsfoind cartea „Medicina povestită pe înțelesul tuturor” scrisă de medicul Vasile Rădulescu, medic specialist premiat cu titlul de „Cel mai bun medic comunicator” în cadrul Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice –COPAC, am reținut cele mai bune sfaturi pentru o viață mai bună pe care trebuie să le respectăm cu stricteț. Beți apă simplă și cât mai puține lichide dulci. Verdețurile, legumele și fructele nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Faceți mișcare, sedentarismul ucide. Fără mese puține și voluminoase, mai dese și in cantități mici. Evitați alcoolul sau consumați-l cu moderație. Conversați cu cei dragi în fiecare zi și dacă primiți o veste rea, nu acționați în niciun fel pentru o jumătate de oră, faceți altceva. Dormiți 7-8 ore. Citiți în fiecare zi. Limitați televizorul și privitul la emisiuni care nu vă folosesc. Mersul pe jos e sănătate curată. Iubiți oameni, animale, natura, cărți, activități. Ascultați-vă inima ,care vă spune multe despre viață. Aveți grijă de voi. Nimeni alcineva nu o poate face mai bine. Încercați să ajungeți în armonie cu voi înșivă. Aici e cheia.

Cu mortul la oficiul poștal

Cadavrul unui bărbat de 66 de ani a fost cărat de doi bărbați într-un oficiu poștal din Irlanda cu intenția de a-i ridica pensia, scrie BBC. Inițial, cei doi bărbați au mers singuri la poștă pentru a ridica pensia bărbatului, dar angajații le-au spus că nu pot să le dea banii și trebuie să se prezinte el personal. Indivizii s-au conformat: l-au luat pe decedat de acasă, l-au îmbrăcat cu un pulover și i-au pus o pălărie pe cap, apoi l-au cărat la poștă. Obsrvând că bărbatul este susținut pentru a sta în picioare și nu răspunde la întrebări, angajații oficiului s-au panicat, iar idivizii au spus că acesta a făcut infarct. Când au văzut că s-a sunat la poliție, l-au lăsat pe podea și au fugit. Mortul va fi dus unde e locul, iar indivizii la pușcărie.

Gheoghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved