B L I T Z

Liga anti-Fritz”

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) George Simion a declarat că va înființa „Liga anti-Fritz” pentru demiterea actualului primar al Timișoarei, Dominic Fritz. Liga va organiza evenimente publice periodice cu presa locală și cu timișoreni, demarând și adunarea de semnături pentru înlăturarea actualului edil din fruntea primăriei înainte de anul 2024 pentru că, zice Simion, acesta nu merită funcția pe care o ocupă. Așa se întâmplă când vezi că ai crescut în sondaje, începi să strângi semnături și pentru demiterea președintelui, efortul văzânduse din plin de la coada la care stau slobozenii să semneze în cortul instalat pe Bulevardul Unirii. Așa a început în forță și strângerea de semnături pentru demiterea primăriței Clotilde Armand de la Sectorul 1 din București. Prin octombrie 2021 Marcel Ciolacu, președintele PSD, afirma că s-au strâns 20000 de semnături și că „ne apropiem de demiterea lui Clotilde Armand”. Și gata. Ați mai auzit ceva? Procurorul care ancheta frauda de la alegerile din 2020 s-a pensionat, s-a terminat și cu renumărarea voturilor, au fost făcute publice și imaginile edificatoare fraudei și nimic. Acum suntem anunțați de Ministrul Justiției că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), acolo unde e și dosarul lui Clotilde Armand, va fi desființată în februarie. Și gata, nu se mai adună semnături și se tace. Așa că, adunați, băieți semnături și la Timișoara și pentru demiterea președintelui și veți fi la fel de băgați în seamă. Asta pentru că justiția nu e subordonată politic.

Iar i-a sărit rândul lui Tudor Gheorghe

Dau pensionarii semn că mor / Și copiii fug mereu de-acasă / Și aleșii latră-n difuzor / Că vor face țara mai mănoasă / Și deasupra bunul Dumnezeu / Sictirit din golul de cuvinte / Stinge mucul candelei de seu / Și visează c-o s-ajungă președinte”. Acestea sunt câteva versuri din poezia „Stare de fapt”, cântată pe scenă și care pe lângă altele îl fac pe președintele Klaus Iohannis să uite că Tudor Gheorghe este un geniu și trebuie să-i acorde măcar o diplomă. Exact așa cum a făcut, cam târziu, cu un alt geniu – Gheorghe Zamfir – medaliat la Cotroceni cu prilejul „Zilei Naționale a Culturii Românești. Poate și pentru că în 2002 Ion Iliescu l-a decorat pe Tudor Gheorghe și doar știți cum e cu „ciuma roșie”, cu PE-SE –DE. Sau poate și pentru versurile din „Rai din Bărăgan” „Țara geme și se zbate / Prinsă-n lațul vostru de minciuni / Ne-ați vândut ieftin și în rate / Blestemați să fiți și-n rugăciuni / Doamne, fă, dacă se poate / Să nu fure nimeni timp-de-un an / În această țară cu de toate / Și vom face Rai din Bărăgan”. Așă că, are dreptate președintele, domnule Tudor Gheorghe. Schimbă ,„Rai din Bărăgan” cu teren de golf sau pârtie de schi și vezi că, imediat, ai medalia de gât.

Simptome pentru „Omicron” și „Delta”

Un studiu realizat în Marea Britanie scoate în evidență simptomele în cazul variantelor „Omicron” și „Delta” ale ale SARS-Cov -2, dar și cât de mult protejează vaccinurile. Simptomele cauzate de varianta „Omicron” sunt parțial diferite de cele cauzate de varianta „Delta”: mai multă durere în gât, mai puțină pierdere a gustului și mirosului. Din studiul Agenției de Securitate a Sănătății reiese că vaccinurile oferă o protecție foarte mare, după doza a treia protecția oferită fiind de 92 la sută, care scade la 83 la sută după două luni și jumătate. Febra și tusea sunt mai frecvente la pacienții cu „Omicron” în timp ce simptomele pentru „Delta”, precum iritația ochilor sau curgerea nasului, sunt mai puțin frecvente. Așa că, avem de unde alege!

Gheorghe Marinel

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved