B L I T Z

Comportament nedemn de un cadru didactic

Profesoara Ș.C. de la Liceul Pedagogic „Matei Basarab” din Slobozia, dirigintă la clasa a X-a, a avut recent un comportament nedemn de un cadru didactic, după ce unei fete i s-a făcut rău în timpul orei iar colegii au dus-o la cabinetul medical de unde a fost chemată ambulanța, relatează DC NEWS. Supărarea doamnei a fost provocată de faptul că s-a sunat la Ambulanță „fără acordul dumneaei”. „Amurit asta? Ziceți, mă! A murit sau nu? Atunci ce p…a măsii s-a întâmplat aici? Cum chemați voi ambulanța, mă? Lăsați-mă dracului în pace. Nu-mi plac dramele astea”. Nici nouă nu ne plac și nici altora, dar când trebuia chemată ambulanța? După ce murea? Rușine, doamnă profesoară! Nu am reprodus totul de pe înregistrarea audio existentă pe DC NEWs, întrucât nu se poate publica. La postul Tv. Antena 3, Steluța Mitrea, inspector școlar general a arătat că „se poate penaliza cu desfacerea contractului de muncă, că e scandalos și regretabil”. Și dacă nu se poate, chemați ambulanța pentru psihiatrie.

Statul ne trimite în vacanță

Guvernul a adoptat OUG privind modificarea unor acte normative și prorogarea unor termene care prevăd acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar în valoare de 1450 lei până la data de 31 decembrie 2026. Acceptarea voucherelor de vacanță acordate de instituțiile publice se adresează doar unităților afiliate care nu înregistrează obligații fiscale restante la bugetul consolidat de natura celor administrate de Agenția Națională de Administrație Fiscală, mai vechi de 90 de zile. Voucherele de vacanță pot fi acordate și salariaților din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. Interesant este că din cauza pandemiei voucherele de vacanță emise în perioada ianuarie 2019-decembrie 2020 pot fi valabile doar până la 30 iunie 2022. Asta este! Plebea merge în vacanță în extrasezon, iar dacă are concediu programat în septembrie, adio. Pentru demnitari sezonul e deschis tot timpul. Dar nici pensionarii nu au folosit tichetele de călătorie. Ce pot face cu ele? Dar, problema e că dacă primăriile sau alte instituții publice nu acordă vouchere din motive diverse, nu răspunde nimeni. Vacanță plăcută!

Omicron bate tare la ușă

În timp ce în toate țările sistemele sanitare au probleme din cauza numărului mare de infectări, noi așteptăm să crească pentru a declanșa pregătirile pentru noul val. De fapt, asta se întâmplă mereu. Acum ne ocupăm de revelioane și de Șoșoacă, care a jignit o ziaristă italiancă. Cam asta e și treaba președintelui, care de fapt nu e a lui, sau dacă zăpada e bună de schiat. Dacă nu se intervine înainte de izbucnirea masivă a cazurilor infectate prin luarea urgentă de măsuri vom avea de suferit enorm, se vor pierde multe vieți omenești. Deocamdată, nu se cunoaște cât de grave sunt formele de boală pe care o fac cei nevaccinați, cât de mare e pericolul pentru persoanele în vârstă, pentru cei care au afecțiuni cronice, impactul asupra sistemului sanitar. Ce se poate ști este că în România va fi un nou val pandemic, iar numărul de infectări va fi mai mare decât până acum. Abia atunci se va ieși la tribuna Cotroceniului și vom fi îndemnați să purtăm mască și să ne vaccinăm.

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved