B L I T Z

Bill Gates de România nu are voie să scoată un vaccin anti Covid, pentru că nu are… pilele aluia american

Un studiu al cercetătorilor de la Institutul de Alergii și Boli Infecțioase din SUA a confirmat că activitatea imunității celulare pe care se bazează vaccinul românesc anti-Covid este cea mai eficientă. Imunitatea astfel creată poate dura până la 17 ani, a declarat inventatorul vaccinului, prof dr. Virgil Păunescu. În calitate de director la Institutul Oncogen din Timișoara, profesorul Virgil Păunescu confirmă faptul că produsul la care lucrează este cel mai bun din lume, dar Ministerul Sănătății nu are niciun interes să finanțeze finalizarea cercetărilor și punerea pe piață a vaccinului. Ce vreți? Să se strice afacerile firmelor străine? Interesul este să fie folosite cele 120 de milioane de doze din afară și să cumpărăm în continuare altele pentru valurile 5 sau 6 ale pandemiei. Guvernul României a acordat 300000 de euro pentru cercetare, dar o fabrică are nevoie de 30 milioane de euro. Jumătate ar putea fi asigurați de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, iar jumătate de Guvernul României. Asta dacă există voință politică. Bineînțeles că nu există. De ce să producem noi un vaccin eficient? Trebuie să umplem de bani firmele străine, pentru că de aici se trag comisioanele.

Anul ăsta, iar facem Revelionul în… Bulgaria

Bulgarii au ridicat o mare parte din restricțiile sanitare și au scos testul PCR la intrarea în țară pentru persoanele vaccinate. În ăst timp, pentru că tot vine Diaspora acasă la sarmale, guvernanții noștri au introdus restricția prin care intrarea în țară (dacă se vine din afara Uniunii Europene) doar cu test, iar cazarea la hotel se face doar cu certificat verde. Bulgarii, mai deștepți, au văzut că la noi a scăzut vaccinarea și au decis ca toți românii cu test rapid să poată intra la ei în țară. O vacanță în Bulgaria de șapte nopți de Revelion la un hotel de patru stele costă 500 de euro de persoană cu demi pensiune și masă festivă de Revelion. La Poiana Brașov, la un hotel tot de patru stele, tarifele încep de la 875 de euro de persoană, în condiții similare. La cinci stele la bulgari costă 750 de euro, iar la Poiana Brașov 1200 de euro de persoană. Dacă faci rost de patru vouchere de vacanță, te descurci frumos, sau poți face cerere la sindicat, așa ca pe vremuri, acolo unde plătești cotizație pentru salariile groase ale lui Hossu sau Hăncescu și petreci revelionul în demolatele de la Amara sau la cantina ortodoxă a fostului PCR. Apropo de Testul PCR. Mulți nu vor să se testeze cu testul PCR ca să nu fie nostalgici. Majoritatea vor teste PNL sau PSD.

Doroftei face porcul K.O. în țară

În 2019, Leonard Doroftei a plecat din Ploiești și s-a stabilit cu familia la Loval, o suburbie a Montrealului din Canada. Aici și-a deschis o sală de box, unde antrenează pe cei care doresc să practice acest sport. Într-un interviu luat de ziarul „Libertatea”, Doroftei a declarat că îi lipsește totul: De la înjurături, până la tăiatul porcului. Totul! Aerul ăla pe care îl respiri. Am luat o decizie la nervi pe care am s-o regret toată viața. Pentru mine o viață aici în Canada, o viață normală decurge cam așa: mă trezesc dimineața pe la 12. Dacă am antrenament, merg la antrenament, dacă nu am, îmi caut de treabă. Mai dau cu aspiratorul prin casă sau șterg praful”. Doroftei este vecin cu un alt ploieștean, fost campion mondial, Adrian Diaconu, cu care urmează să vină în țară împreună și să taie porcul. Credem că Doroftei va respecta regulile impuse de Uniunea Europeană privind asomarea porcului prin Knock-out înainte de sacrificare, ca să nu mai simtă bietul animal nicio durere.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved