B L I T Z

Trei medalii de aur și două de argint

România a luat trei medalii de aur și două de argint la Olimpiada Internațională de Fizică. Echipa României a fost coordonată de Conf. univ.dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. La ediția din acest an, desfășurată în Lituania, au participat elevi din 76 de țări. Profesorul de fizică Klaus Iohannis ne-a spus că și-a luat șase case cu banii din meditații la fizică. În schimb, nu ne-a spus câți din elevii meditați au luat premii la vreo olompiadă de fizică. Suntem convinși că cei care au luat medaliile de argint dacă luau meditații de la profesorul Iohannis, plătind valoarea unei case, se întorceau acasă tot cu aur. Și ca să nu cadă în derizoriu, nu-i va invita la Cotroceni să-i felicite. Chestie de fizică, aplicând Legea atracției universale.

Rareș Bogdan și „ciuma roșie”

Rareș Bogdan (prim vicepreședintele PNL) a transmis colegilor săi de partid că este important cum guvernează, atât local cât și național, iar sloganurile împotriva PSD nu o să mai fie suficiente pentru a câștiga viitoarele alegeri. Păi, schimbați macazul și dați în AUR sau USR. „Avem o șanșă pe care, dacă nu o vom exploata, dragii mei, nu ne va ierta nimeni”. Asta e, nu vă va ierta nimeni pentru că a dispărut exploatarea omului de către om, dar vedem că insistați și că aveți șansa de a exploata. Adică să înghețați salariile și pensiile și la iarnă când vor exploda prețurile veți invita sărăcimea să mai pună o pătură ca să se încălzească sau să mănânce mai puțin ca să facă economie la hârtie igienică. „Nu mai merge doar cu Jos Ciuma Roșie, va trebui să arătăm ce am făcut”, a concluzionat Rareș Bogdan. Păi, arătați ce ați făcut și strigați Jos Holera Galbenă!

Vinovat e acarul Păun

Accidentul feroviar de la Fetești a suferit o întorsătură interesantă. Este vorba de ciocnirea a două trenuri în condițiile în care unul staționa și cel de al doilea a intrat peste el. Imediat, ministrul transporturilor a anunțat prompt că mecanicul de locomotivă era beat. Un anunț pripit, fără cercetare prealabilă și fără respectarea procedurilor. E ca și cum mecanicul i-a suflat ministrului în gură. Acum s-a aflat că prima probă de alcoolemie luată imediat după accident a fost zero, iar de supărare mecanicul a mers la barul gării și a consumat o cinzeacă. Și ca să fie vinovat Acarul Păun, după cinci ore i s-a mai luat o probă, unde s-a constatat o alcoolemie de 0,40 grame/litru în aerul respirat. Deci, ministrul a mințit. Gata, s-a găsit vinovatul. Ceilalți, care abia acum sunt puși să intensifice controlul asupra siguranței circulației, sunt tolerați fiind useriști.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved