B L I T Z

Restructurările lui Cîțu

Școlile și cetățenii din municipiul Deva vor îngheța la propriu la iarnă, întrucât Termocentrala Mintia a fost închisă. Astfel, Complexul Energetic Hunedoara rămâne fără 1500 de angajați. Iată cum restructurează Florin Cîțu aparatul funcționăresc, promisiune încă de la sfârșitul anului 2019. În timp ce lasă pe drumuri mii de oameni din unitățile industriale, tendința de creștere la Secretariatul General al Guvernului (SGG ), un loc favorizat după preluarea puterii de către PNL, te uimește. Guvernul Dăncilă a lăsat moștenire un aparat birocratic format din 3143 angajați, iar după primul trimestru al acestui an constatăm că personalul angajat al SGG a ajuns la 4723, crescând cu 1580 de persoane. Probabil e vorba de votanții necesari lui Cîțu pentru a ajunge președintele PNL. Și ca să fie restructurarea dusă până la capăt, pensiile vor fi majorate abia la începutului anului 2024, iar până atunci vor fi „disponibilizați” și foarte mulți pensionari.

Raluca von Brukenthal

Când fostul prim ministru Viorica Dăncilă făcea o serie de gafe în exprimare, Raluca Turcan (actualul ministru al muncii) o făcea analfabetă și râdea cu gura mare alături de pedeliștii ei. A uitat când o făcea Kill Bill pe Udrea și o adora la culme. Dar, cum râde ciob de oală spartă, ia să vedem cât de alfabetă este această doamnă. Ne spune că se vor pensiona 1,8 milioane „decreței” pentru că a fost un „boom economic”, adică un boom demografic, că Pesedeul „propaghează”, adică propagă, că „omul trebuie să aibă garanția că nu se trezește mort”, așa că aveți grijă să nu vă treziți morți. Nu mai vorbim de faptul că nu știe unde sunt punctele cardinale și nici ce vârstă are. Capacul alfabetizat l-a pus când zilele trecute i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal, mort în 1803. Mai are mult până la 70 de ani, când se va pensiona și va putea să ureze „La mulți ani” și domnilor Decebal, Vlad Țepeș sau Mircea cel Bătrân, care se pot trezi la viață să o admire. Acum, are prilejul ca pe 15 august să transmită sănătate și Maicii Domnului, care poate să facă o minune și să scape pensionarii de ea.

Petrov, ordinar și abject

Grupul de Investigații Politice publică un nou document care arată că Traian Băsescu, alias Petrov, și-a turnat un coleg de la Institutul de Marină, pe nume Constantin Simionescu, pe motiv că acesta îi spunea că în Occident tinerii au mai multe drepturi. Nota a fost dată în 15.05.1976 și primită de Lt. Col.de securitate Tudor Gheorghe. Ordinăria și abjecția lui Băsescu este incredibilă. El și-a mai turnat colegul că joacă poker și că a avut relații intime cu o fată începând din anul întâi, dar că s-a căsătorit cu ea abia în anul trei. Ordinar, Băsescu a uitat să spună și de câte ori pe noapte a avut relații intime. Despre Udrea nu ne poate spune când a avut relații intime cu Cocoș și după cât timp s-a căsători? Poate afla din pereții Cotroceniului mai multe, de când stătea cu fundul pe biroul de președinte, așa cum ne spunea fosta lui consilieră Adriana Săftoiu.

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved