B L I T Z

Fruntașii Europei

Unul din patru pensionari trăiește în pragul sărăciei. Dacă vreți s-o duceți mai bine, vindeți pragul, asta vor guvernanții. Un milion de persoane vârstnice sunt nevoite să trăiască cu o pensie minimă de numai 800 de lei pe lună. Bani din care să-și plătească întreținerea, medicamentele, mâncarea și să se îmbrace. Cîțu ne spune că o duc bine, asta în condițiile în care coșul de consum pentru un trai decent, stabilit prin legea votată de ei, este de 2600 de lei. Și chiar dacă și-ar vinde pragul, cine l-ar cumpăra, că și ăla e prăpădit. Nu-l cumpără nici Iohannis sau Cîțu, pentru că ei au praguri din marmură sau mahon. De șase ani se chinuie Iohannis să pună în aplicare Programul „România educată” și acest lucru se vede. România este fruntașă la abandonul școlar. Oficial, doi din zece elevi ajung să renunțe la școală. În loc să se ocupe de aceste probleme reale care macină pe români, parlamentul a hotărât ca ziua de 16 august să fie declarată „Ziua națională împotriva violenței împotriva creștinilor”. Adică, ei asta văd, cum sunt agresați creștinii, nu copiii și femeile. Iar Iohannis are treabă. A contestat la CCR, ca un bun creștin, legea prin care educația sexuală poate fi predată doar cu acordul părinților. În rest, navetă fără intemperii.

Ungaria investește în apărare

Ungaria va investi în anul următor trei milioane de euro pentru cheltuieli de apărare. Este o sumă record, care va fi destinată pentru dezvoltări și investiții, ceea ce va va ajuta la revigorarea industriei militare ungare având la bază tehnologii de vârf, unde vor lucra sute de angajați. La noi e mai ușor. Am distrus industria militară și importăm arme second hand.

Cîțu, interimar 45 de zile

Primul ministru Florin Cîțu a estimat că rectificarea bugetară s-ar putea realiza în luna august și a menționat că în următoarele 45 de zile va deține interimatul la Finanțe. Ăsta i-a fost scopul când l-a revocat din funcția de ministru al finanțelor pe Alexandru Nazare. Adică, să poată jongla cum vrea cu banii pe care să-i aloce celor care îl susțin pentru preluarea conducerii PNL la Congresul din 25 septembrie.

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved