B L I T Z

Doamne, ocrotește-i pe români !

Tocmai ascultam melodia „Cine te-a făcut pe tine, Tudorițo, nene?”, când l-a televizor, ca un făcut, un fermier întreba cine l-a făcut pe Cîțu premier. Știm cine l-a adus în „guvernul lui”, dar nu am crezut că nu-l vede când afirmă pe Facebook că veniturile românilor „cresc cu adevărat”. Asta în condițiile când s-au mărit prețurile la alimente, medicamente, legume și fructe, când s-au scumpit enorm curentul electric, gazele, benzina și motorina. Cică „asta înseamnă guvernare liberală, putere de cumpărare mai mare pentru toți românii”. Acest ins susținut de Iohannis și coaliția USR-Plus, PNL, UDMR ne consideră proști, manipulează și minte cu nerușinare. Au înghețat pensiile, salariile și alocațiile, iei mai puțini bani și o duci mai bine! În final, românii sunt fericiți că economia bubuie, lucru dovedit recent când a bubuit Petromidia. Doamne, ocrotește-i pe români !

Performanța Elizei Iliescu

Fiica celei mai bătrâne mame din România, Adriana Iliescu, care a devenit mamă la vârsta de 66 de ani prin fertilizare in vitro, Eliza Iliescu are acum vârsta de 16 ani și a terminat anul școlar cu 9,97. Acum se pregătește pentru Bacalaureatul de anul viitor. Pentru acest rezultat, mama ei i-a cumpărat cărți. Celebra mamă, al cărui nume figurează în Cartea Recordurilor, se descurcă destul de greu cu banii, dar mereu a găsit soluții ca să nu se împrumute. De 1 iunie i-a cumpărat o fustiță plisată de 40 de lei, de care se bucură foarte mult. Și doamna Udrea are o fetiță prin ferilizare in vitro, numai că de ziua ei i-a cumpărat o jachetă la care numai un nasture costă 40 de lei. Asta pentru că și pământul de la Nana, care e bine fertilizat, îi aduce venituri. Poate după finalizarea proceselor s-o îmbrace de la second hand. Dacă nu se vor prescrie, că asta-i la modă în România ultimilor treizeci de ani.

Piață liberă la decese

Părintele Ginel Aurelian Ivan, consilier eparhial la „Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare” al Episcopiei Ortodoxe a Bucureștiului, a declarat pentru „Impact.ro” că „în ciuda pandemiei de Covid-19, nu se poate vorbi de o fluctuație majoră a numărului de decese. Timp de trei săptămâni în parohia mea (Giulești- Sărindari) nu am avut niciun deces. Mă întrebam cum voi face față sau cum fac față alți preoți, unde sunt înmormântați oamenii răpuși de teribila calamitate”. Părinte, nu ați auzit de piața liberă, care funcționează în raport de cerere și ofertă? Conform datelor oficiale, la sfârșitul lunii iunie 2021 s-au înregistrat peste 36.000 de decese din cauza virusuluui și acum când se raportează zilnic se adaugă și morții care nu au fost declarați în noiembrie 2020. Că așa era cererea și oferta pentru a se ține alegerile parlamentare.

Gheorghe Marinel

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved