B L I T Z

Intră ursul în cămară. I-al de labă, dă-l afară”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că se lucrează la un proiect de ordonanță care să prevadă că în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac al unui animal la locul respectiv trebuie să ajungă o echipă de jandarmi și vânători care să intervină gradual, în funcție de situație. Asta se întâmplă după ce un bărbat de 54 de ani din Harghita a fost atacat de un urs la o fermă, fiind transportat la spital cu răni grave la torace, cap și gât. A trebuit să fie desfigurat, al câtelea om, ca să se propună o ordonanță de urgență. Și asta, probabil, că omul e din Harghita. Dacă era din alt județ, plimbam din nou ursul. Cum adică, în maximum 24 de ore se intervine gradual? Ursul așteaptă 24 de ore, să-l ducă la psihiatru să vadă dacă are discernământ, să fie examinat gradual și dacă e nevinovat lăsat să plece? Sau dacă are antecedente și cazierul este pătat, este relocat înt-o altă pădure? Și echipa ce face? Jandarmii stau de șase, iar vânătorii stabilesc dacă îl cheamă pe prințul din Liechtenstein să-l împuște?

Jalnica coaliție

Cunoscutul actor Mihai Mălaimare a declarat într-un interviu la DCNews că se tot străduiește să găsească un subiect pentru o comedie, dar este siderat cât de „comici” sunt „absolut toți membrii acestei coaliții jalnice din România. De fapt, acest popor nu de comedie are nevoie, deoarece are motive de râs în fiecare secundă, el are nevoie de întoarcere la credință. Vom pierde râzând și țară și avere și respectul lumii întregi, așa cum urându-ne prostește unii pe alții ne-am pierdut totul”. Cum să mai visezi la o comedie, domnule Mihai Mălaimare, când ea există? Cum să nu râzi când Raluca Turcan (ministrul muncii) nu știe ce vârstă are și încurcă punctele cardinale? Desigur, propagandiștii puterii o apără spunând că au fost greșeli minore, dar când greșea Viorica Dăncilă își rupeau hainele de pe ei. Cred că doamna s-a vaccinat cu „Chanel” și la rapel cu „Vuitton”

Vuchere pentru cazane de țuică

Circulă pe internet tot mai multe anunțuri penru vânzări de cazane de țuică autentice, din aramă. Foarte mule sunt confecționate în Andrășești sub bibecunoscuta firmă “Manșon”. Mai e puțin și se coc corcodușii pe care Dragoș Soare a promis că-i taie, dar se vede treaba că pe Roșca de la DADP Slobozia îl doare-n cot de primar. Acum este cel mai prielnic… prilej să se propună ca și cazanele de țuică să poată fi achiziționate prin Programul Rabla. Să-l dai pe cel vechi și să primeaști un voucher pentru un cazan nou. Boască vom avea destulă.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved