B L I T Z

 

Tichete valorice pentru mâncare

Guvernul vrea să acorde, unei anumite categorii de persoane, tichete valorice. Este vorba de un proiect de OUG prin care se vor acorda pensionarilor de peste 75 de ani care au pensii minime sociale de 750 lei dar și persoanelor fără adăpost. Valoarea acestor tichete ar fi de 180 lei pe lună și vor putea fi folosite numai pentru achiziționarea de mâncare și nu vor putea fi preschimbate în bani. De asemenea, persoanele care beneficiază de aceste tichete nu vor putea primi rest de bani dacă achiziționează mese calde. Tichetele se vor putea folosi numai în unitățile care primesc astfel de tichete, listă pe care fiecare persoană o va primi la momentul acordării tichetului. Cine întocmește lista cu aceste unități și pe ce criterii, nu se spune. Așdar, dacă ai 74 de ani și 11 luni nu beneficiezi de tichete. Ai o singură posibilitate: vinzi casa și devii om al străzii, unde nu se ține cont de vârstă. Oricum, se preconizează o afacere în ritm de pandemie. Cu 180 lei pe lună, poți mânca zilnic de șase lei, zece eugenii sau două pâini ori doi litri de lapte sau o înghețată pe băț.

Peneliștii lui Tinel pun „botul” la încălcarea legii

În comuna timișoreană Liebling, Gheorghe Munteanu (primar PNL) a inaugurat noua arenă de fotbal din localitate, în prezența lui Nicolae Robu, primarul (tot liberal) Timișoarei. Știrea nu ar fi apărut în presă dacă primarul Munteanu nu ar fi adus mingiile de joc cu elicopterul, informează ziaristul Marius Ghilezan. Ca de obicei, Nicolae Robu trebuia să marcheze un gol. A executat 11 metri, portarul aruncându-se în stânga, primarul în costum și cu pantofi marcând în dreapta, că doar nu e de centru. Deși suporterii echipelor de fotbal din România nu au voie pe stadioane, edilul liberal al comunei a adus în tribunele noii arene peste 200 de localnici, care nu au respectat nicio regulă de distanțare. Uite, d-aia vrea PSD să pună „botul” la guvernare, domnule Tinel, pentru a stârpi aroganța și ipocrizia liberală față de toți cetățenii.

Lenin, din nou în picioare

Micul Partid Marxist-Leninist din Germania a instalat statuia înaltă de doi metri a lui Lenin în fața sediului său din vestul orașului Gelsenkirken. Autorităile au încercat să oprească acțiunea și au lansat un haștag „nu există loc pentru Lenin”. În ciuda protestelor autorităților, pe 20 iunie statuia a fost dezvelită. Lenin a fost liderul Revoluției bolșevice din 1917 și a condus țara până la moartea sa, în 1924, când a fost succedat de Stalin. El a rămas un simbol al comunismului în întreaga lume, iar la noi statuia lui, care domina în fața Casei Scânteii, actualul Palat al Presei Libere (cât o mai fi ea de liberă), a fost demolată în 1989.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved