B L I T Z

Iohannis, nativ în Gemeni

Pe 13 iunie președintele Klaus Werner Iohannis a împlinit 62 de ani. Cu această ocazie astrologul Daniela Simulescu i-a făcut portretul astrologic spunând că „avem de-aface cu un nativ în Gemeni care are mare nevoie de schimbare să-și pună curiozitatea la muncă”. Adică, să fie curios când muncește? Poate că are dreptate, că l-am văzut curios când aduna gunoaie de pe malul Argeșului, dar nu l-am văzut curios să vadă gunoaiele din Sectorul 1 din capitală. Ne mai spune astrologul că atunci când a fost născut Luna era Fecioară. Credeam că doamna Carmen. Mercur era Rac, tot la naștere, ceea ce înseamnă că este introvertit. Eu credeam că dacă racul dă înapoi o face și domnul președinte, dând înapoi măcar o casă, dar te pui cu astrologii din justiție. „O astfel de persoană vorbește mult cu el (adică tace, așa este), are o lume interioară fantastică și caută soluții de fiecare dată ca să fie bine pentru toată lumea”. Iar are dreptate astrologul, pentru că nativul în Gemeni a găsit soluția cu „guvernul meu” și merge bine la toată lumea. La mulți ani în viață domnule președinte și mai puțini la Cotroceni!

Vinurile lui Isărescu

Casa de vinuri a lui Mugur Isărescu, guvernatorului Băncii Naționale, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri record, de peste 5,2 milioane de lei comparativ cu 4,1 milione lei în anul precedent. Isărescu deține 40 de hectare viță de vie în Drăgășani și vinde 9 sortimente de vin, cele mai vechi fiind produse în 2012. Chiar și în pandemie acesta a făcut profit mare, la care mai adaugă un salariu de 67.200 lei și o pensie de 11400 lei lunar. Bă, ești nebun, ar zice Celentano din Las Fierbinți.

Un vaccin cu trei mici

România și-a ratat obiectivul de a vaccina 5 milioane de oameni până la 1 iunie. Ezitarea oamenilor față de vaccin se răspândește rapid, mai ales în mediul rural. De când au auzit că se dau trei mici și un suc în Piața Obor din Capitală celor care se vaccinează, în multe sate oamenii vor să nu fie discriminați și să fie tratați la fel. Am ajuns de râsul lumii, fiind blamați în toată presa străină, informează Reuters. La Cotroceni e liniște, nu se cere nicio demisie, chiar dacă guvernul s-a pătat cu muștar.

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved