B L I T Z

Iohannis și justiția independentă

Președintele Iohannis a cerut ministrului justiției să explice urgent cum s-a ajuns ca dosarul „10 august” să fie clasat. Vă spunem noi, domnule președinte: prin hotărâre judecătorească. Se solicită ministrului justiției, în nume personal sau al instituției prezidențiale, să explice de ce a avut loc clasarea dosarului? Ăsta se numește amestec sau influență asupra judecătorilor. Domnul Iohannis ne spune că știe cine sunt vinovații de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Păi, dacă știe acest lucru să meargă ca martor în instanță și să depună mărturie. Despre faptul că prin hotărâre Curtea de Apel Brașov l-a obligat să restituie statului 320 de mii de euro pentru suma încasată ilegal prin închirierea unei case pe care a pierdut-o fiind retrocedată ilegal, nu scoate un cuvânt. Aici nu cunoașteți, domnule președinte, vinovații care nu vor să vă rețină această sumă? Sau așteptați să treacă timpul și să intrați în prescripție?

O informație extraordinară

Directorul general al BioNtech,Ugur Sahin, vine cu o informație extraordinară despre vaccinul Pfizer: oamenii vaccinați nu răspândesc virusul și oprește efectele adverse ale Covid -19, astfel încât aceștia nu mai răspândesc infecția. Potrivit unui studiu efectuat în Israel, țară care conduce în topul ratelor de vaccinare din lume, numărul persoanelor cu test PCR pozitiv care sunt potențial contagioase se reduce cu 92 la sută după vaccinare. Acest lucru atestă faptul că vaccinul nu numai că protejează persoana care a primit serul, ci și previne transmiterea, ceea ce ar însemna că poți obține imunitatea mult dorită. În plus, Ugur Sahin este deosebit de optimist deoarece vaccinul ne protejează și de varianta britanică. Singura pesimistă este doamna Șoșoacă.

Testul țipătului”

Un inventator olandez a inventat un dispozitiv în fața căruia trebuie să țipi în loc să te supui unui test rapid antigen.Testul bizar este explicat prin faptul că dacă ai coronavirus și ești infectat, țipând vei răspândi zeci de mii de particule care conțin viruși pe care dispozitivul îi detectează. Inventatorul a instalat dispozitivul lângă un centru tradițional de testare și a spus că dacă se dovedește a fi eficient va exista posibilitatea ideală de a examina un număr mare de oameni în timp scurt la concerte, școli, biserici, aeroporturi etc., scrie DailyStar. Acum, când vei auzi țipete în bloc să știi că nimeni nu își bate nevasta, ci o testează.

Gheorghe Marinel

 

 

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved