B L I T Z

 

Călin Georgescu: România nu a avut niciodată lideri, a avut numai deținători de putere

Expert ONU timp de 17 ani, Călin Georgescu, doctor în știința solului și în dezvoltarea durabilă, unul din puținii români cu acces în cluburile selecte ale lumii, a făcut largi aprecieri într-un interviu acordat Televiziunii Române cu privire la situația internațională și cea internă din care am selectat următoarele: „Al patrulea om de pe planetă strigă „mi-e foame”, al doilea strigă „mi-e sete” și aproape fiecare strigă „mi-e frică”. Omenirea are nevoie de mulți lideri plini de compasiune, mărturisitori de adevăr. România nu a avut niciodată lideri, a avut numai deținători de putere, nu a existat o conducere solidă. Despre premier, nu am decât o compasiune uriașă pentru că nu știe ce să facă, iar președintele își hrănește ego-ul și nu are cum hrăni țara. Avem deficit după deficit, împrumut după împrumut, datorie după datorie iar finanțele țării vor ajunge într-o gaură mare. Sunt spusele lui Eminescu, care sunt valabile și azi. România depinde de străini, iar câțiva oameni cunosc cursul leului de mâine. Aici se ascunde cea mai mare fraudă din țara asta”.

Vaccin românesc – 11 ani imunitate

Nicolae Păulescu, românul care a descoperit insulina a ratat Premiul Nobel în 1923 pentru că nu l-a propus nimeni, acesta revenind unor specialiști canadieni. La Timișoara, prof. dr. Virgil Păunescu de la Institutul Oncogen arată că „niciunul dintre vaccinurile la care se lucrează acum la nivel mondial nu va avea eficiența vaccinului românesc. Tehnologia noastră creează imunitatea celulară care persistă peste 11 ani, în timp ce imunitatea pe bază de anticorpi protejează doar câteva luni”. Probabil și acesta este motivul pentru care vaccinul românesc nu este finanțat, având efect 11 ani nu este rentabil pentru companiile străine. Iohannis tace, merge la schi și ne dă mesaj de Ziua Unirii Mici că vrea depolitizare și meritocrație. Poftim meritocrație la Timișoara, domnule președinte. Oare, vaccinul românesc va avea soarta insulinei? Asta se dorește?

Ghinion: Trei la sută pentru pensionari!

Chiar dacă se protestează în stradă, guvernul încalcă grosolan legea care a fost promulgată de însuși Iohannis. În guvern se pregătește o decizie prin care pensiile se vor majora cu „megaprocentul” de 3 la sută, conform declarațiilor liderului sindical Bogdan Hosu. Acest procent nu a fost vehiculat în campania electorală și nici în programul de guvernare. La o pensie de 80 lei vei primi bani petru o ciorbă și un suc. Halal guvern care încalcă legea promulgată de președinte. Ghinion!

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved