B L I T Z

 

Iohannis ne-a arătat mușchii

După ce ne-a spus că se va vaccina pimul, Klaus Iohannis a mai amânat-o nițel, ca să nu zică lumea că nu stă la rând. Asta înseamnă că ceilalți șefi de state care au dat exemplu populației și s-au vaccinat primii, nu au stat la rând. Dar ăsta este un alt aspect. Așa că, a venit „Ziua Culturii Naționale”, 15 ianuarie, ziua de naștere a lui Eminescu și a venit și rândul președintelui nostru să fie vaccinat. Îmbrăcat cu un tricou negru cu mânecă scurtă, președintele și-a încordat mușchii, în special deltoidul de la mâna dreaptă: Cobori în jos / Luceafăr blând / Și fii, te rog, pe fază / Privește-mi brandul /Încordând / Ce demn / Se vaccinează. Mai trebuia intonat Imnul Național și era tot protocolul prezidențial, asta în timp ce platforma de înscriere pentru vaccin e greu de prins. Camere de luat vederi, sepepiști, reporteri cu grămada, iar dacă apar reacții adverse, să știți că pesedeul e de vină! Cât despre mușchii încordați, aceștia nu sunt dezvoltați prin sport, ci după căratul mobilei în cele șase case.

Săptămâna Presei Românești

Cu prilejul împlinirii a 102 ani de presă românească, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a organizat în săptămâna 16-22 ianuarie manifestări elogioase cu tema „Pagini luminoase de istorie”. Manifestările pot fi vizionate pe Sit-ul UZP-Tv.

Am reținut din program:

Joi 21 ianuarie, ora 17: „Pagini glorioase din istoria Radiodifuziunii Române în cei 93 de ani de existență”, prezintă ziaristul și scriitorul Viorel Popescu.

Vineri 22 ianuarie: „Din nou și întotdeauna Eminescu”, o pledoarie a jurnaliștilor și scriitorilor Miron Menega și Dan Toma Dolciu. De asemenea, va fi prezentat recentul film al regizorului Minis Ravenis, „Cufărul lui Eminescu”, o fermecătoare și fastuoasă realizare.

Pensionare la 57 de ani

Persoanele care lucrează în serviciile de ambulanță, medici, asistenți medicali, ambulanțieri sau salvatori montani vor putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare. În cazul în care starea de sănătate le permite, vor putea, la cerere, să lucreze în continuare. Legea intră în vigoare începând de joi, 21 ianuarie 2021. Personalul profesionist operativ trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: vârsta de 57 de ani, stagiu de cotizare de cel puțin 30 de ani, din care cel puțin 20 de ani de activitate ca personal profesionist operativ. În cazul în care li se întâmplă ceva, soțul supraviețuitor, copiii minori, copiii majori ai acestora până la terminarea studiilor beneficiază de pensie de urmaș.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved