B L I T Z

 

Rușinea țării sunteți!”

Sub acest titlu, pe rețelele de socializare ale PNL curg sute de mesaje revoltătoare față de rezultatele obținute la alegerile parlamentare.

Cu un an în urmă Rareș Bogdan promitea tăierea pensiilor speciale. De ce ați anulat, mă, secții de vot în Diaspora? Vă temeți de voturile diasporei? O să vă judece istoria și Dumnezeu. Ați pierdut pe limba voastră.”

Vă meritați rezultatul! Rușinea țării sunteți. E vina voastră că s-a ieșit în număr așa de mic la vot. Ați băgat oamenii în spaimă cu toate înscenările voastre de Covid 19. Un guvern incapabil și un partid de traseiști”.

Hai, domnule Iohannis, ieși și cere scuze românilor. Șase ani ai huiduit PSD-ul și ai cerut ca românii să iasă la vot și să voteze PNL-ul. I-ai chemat la vot și au votat cu PSD. Ce faci, ești de acord cu votul poporului numai când te votează pe tine sau PNL? Mergi la pupitrul tău și cere scuze românilor fără să citești de pe prompter. Treci prin „peroadă” grea și poate îi zici măcar acum corect „perioadă”, că se supără Dăncilă.”

Surpriza alegerilor

Surpriza alegerilor o constituie partidul AUR (Alianța pentru Unirea românilor), înființat acum un an, care intră în parlament cu un scor ce a dărâmat toate sondajele. „Suntem un tot organic înlăuntrul unei matrici în care principalele liante sunt limba, credința și etnia. Acolo unde aceste trei trăsături sunt puse sub semnul întrebării, acolo națiunea română își pierde sensul”, se arată în programul politic. Aur își propune ca „Romînia Mare” să devină liderul Europei Centrale. Totodată, AUR mai consideră că în prezent Uniunea Europeană este „un imperiu socialist de ordin federal” cu tendințe de „hegemonie nefastă”. În programul politic al AUR n-o să vedeți promisiuni de spitale autostrăzi și alte investiții. N-o să vedeți niciun pupitru în fața Arcului de Triumf sau tăieri de panglici pe munca altora. AUR arată că dezbinarea este o metodă de ură care trebuie să dispară și să fie promovate respectul și acceptarea tuturor opiniilor politice sau religioase. Așa este. Iohannis trebuie să lase spoiala cu argint a PNL și să ia aminte de la AUR.

Puțini tineri la vot

Doar 25 la sută dintre tinerii de pe listele electorale au votat la alegerile parlamentare, fiind cea mai scăzută prezență de la alegerile din ultimii patru ani. Pe județe, cei mai mulți tineri au votat în capitală și județele cu orașe universitare. Pe ultimele locuri ale listei sunt județele Brăila, Ialomița Covasna și Tulcea. Dacă nu suntem și noi centru universitar, asta e prezența! Dar, tinerii afirmă că înainte după ce veneau la vot mergeau la un bar și socializau, acum ce să facă, să pună ștampila și apoi fuga în casă? Așa că, Orban și Tătaru ca să le meargă simpatizanții la vot mai degrabă deschideau barurile, restaurantele, discotecile și mai ales cluburile de noapte decât piețele în interior. Exemplu mai grăitor decât cel de la noi din marea hală a Piații Agroalimentare deschisă vineri cu mare tam tam de primarul liberal nou ales al Sloboziei și care sâmbătă și duminică (chiar în ziua alegerilor) era pustie, nici că există.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved