B L I T Z 1126

 

În vreme ce Ciolacu crește în sondaje, stima noastră și mândria, penalii din România

În perioada guvernului condus de pedelistul acum penelistul Emil Boc, Sorin Blejnar, fost șef al ANAF, a fost acuzat că a primit mită 12,5 milioane de lei de la un om de afaceri pentru atribuirea unor contracte cu fiscul. În 2019, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare. Mare lucru să stai în penitenciar, pe mâncarea statului, pe dormit și activități culturale și după doi ani, la 51 de ani, să revii acasă pentru că ai fost eliberat condiționat! Ai stat doi ani la odihnă și ai rămas cu 12,5 milione de lei. Ce repede sunt eliberați unii, dacă ne gândim la Dragnea, care a fost amânat de patru ori. Despre alții se uită, nu mai sunt căutați sau ne facem că nu-i găsim pentru ai aduce la pușcărie, fiind condamnați. Mai știți ceva de prințul Paul, condamnat la patru ani cu executare? Nu-l găsește nimeni? Mai știți ceva de Clotilde Armand, de dosarul privind frauda de la alegeri? A trecut un an, am văzut cu toții imaginile cu furtul sacilor din secția de votare și procurorii, după un an de zile, tac. Așteaptă să se desființeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Mai știți ceva de Alina Bica, fosta șefă de la DIICOT, condamnată la patru ani de închisoare cu executare? Mai știți ceva de dosarul fostului șef de la UNIFARM privind achizițiile din pandemie? Mai știți ceva de Ghiță, fugit în Serbia? Uite că știți că i s-a făcut, ca și lui Dragnea, dosar lui Marcel Ciolacu. Și, ce să vezi, îl ticluiesc cu celeritate. Cine îl pune să crească în sondaje?

Fiecare cu neamțul lor

Jumătate din facturile din energie sunt formate din taxe ale statului român – taxele pe cogenerare sau taxa verde-, TVA și taxa de transport. Guvernul Federal al Germaniei a scos taxa de cogenerare, reducând-o cu o medie de 400 euro pe gospodărie pe an pentru a compensa creșterea bruscă a facturilor. Astfel, nemții vor plăti o factură mai mică decât românii. În plus, 150 de milioane de euro sunt alocați pentru izolarea locuințelor. Alții, 500 de milioane de euro vor fi atribuiți IMM-urilor pentru compensarea măririi prețului la energie. Reducerile fiscale vor dura un an, iar măsurile vor costa 3,2 miliarde de euro. De ce în PNRR nu i-a venit ideea președintelui care îl ține în brațe pe Cîțu să aloce bani pentru izolarea locuințelor? Pentru că, de când joacă Golful inventat de scoțieni, nu mai este neamț?

Când trebuie să suni la 112

Un pacient, ușor simptomatic, trebuie să știe că boala confirmată cu SARS-Cov -2 este imprevizibilă și poate avea evoluții explozive într-un termen extrem de scurt. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a explicat într-o emisiune la Digi 24 că saturația oxigenului se măsoară cu un aparat simplu, care se găsește în farmacii, este ieftin și se numește „Pulsoximetru”. Frecvența respiratorie se asociază cu scăderea saturației de oxigen. Pulsoximetrul se prinde de un deget și după ce senzorul se stabilizează, în câteva secunde indică saturația de oxigen și pulsul. O saturație de oxigen sub 93, 92, 91 înseamnă telefon la 112 și prezentarea rapidă la spital. Din acel moment, aveți nevoie de oxigen care trebuie administrat neapărat. O scădere a saturației la 87 ajunge în scurt timp la 55 sau 37 și insuficiența respiratorie devine risc de deces.

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved