B L I T Z 1123

Aberații și minciuni liberale

Abia ales președinte al PNL, Florin Cîțu a început să dea vina pe valul al patrulea al pandemiei din cauza USR PLUS. Și asta după ce, chiar el, pe 26 iulie, anul acesta, zicea că „ trebuie să ne pregătim să nu depășim doar valul patru, ci să fim pregătiți de fiecare dată să depășim pandemia”. Este incredibil cum poate să mintă la orice și oricât la orice oră. După ce a lăsat toată vara ca relaxarea să fie în floare și s-a preocupat doar pentru alegerea sa în fruntea PNL, vine acum și ne spune că s-a pregătit pentru valul patru și de fiecare dată va depăși pandemia. A depășit pe dracu, când spitalele sunt pline de bolnavi COVID, când școlile se închid pe rând și zeci de localități intră în carantină. Auziți! „Cineva trebuie să răspundă pentru asta dacă valul patru n-a fost pregătit, deși am vorbit de asta toată vara”. Nu se poate! Deci, cineva va trebui să răspundă că nu s-a pregătit valul al patrulea „deși s-a vorbit toată vara”. Inclusiv când mergea Cîțu la Vama Veche și-i privea pe cei de acolo îngrămădiți și relaxați? Inclusiv când 5000 de oameni au stat „relaxați” la congres ? După ce s-a dat Superman și a ajuns președinte al PNL, după ce jumătate din peneliștii de la Romexpo s-au cunoscut tot acolo, la un congres al PSD, Cîțu uită că este premier, încă, și e șeful pandemiei. Și iată că din această poziție a ratat toate obiectivele campaniei de vaccinare, obiective pe care chiar el și le-a propus. Nu a plătit personalul medical din centrele de vaccinare, a făcut achiziții dubioase în toată pandemia și, ce să vezi, același Cîțu îi ceartă pe unii. Suntem nebuni? Iată ce a zis în luna iunie: „Ținta vaccinării este de a elimina pandemia și ținta este atinsă ”. Mergi repede, nene și vaccineazăt-te! Nu pentru covid, ci pentru altceva.

De la Golf la manele

Președintele Klaus Iohannis apare într-o fotografie cu manelistul Sorinel Puștiu, realizată în SUA la New York. Cel care l-a dat de gol a fost chiar manelistul Sorinel Puștiu, care a afișat mândru fotografia pe o rețea de socializare. Când Liviu Dragnea a mers în SUA și a postat o fotografie alături de Donald Trump, care se afla la o masă, toată propaganda a explodat că își face lobby. Penibilul instantaneu în locul tradiționalei fotografii cu președintele SUA a fost că Sorinel Puștiu a luat locul lui Joe Biden. Ăsta da bilanț, după ce a citit o hârtie la ONU.

Noel-violator ?

Cuvântul Noel provine din sintagma „Les bonnes nouvelles”, adică „veștile cele bune”. În franceză Crăciunul este Noel. Foarte multe personalități de talie mondială au purtat și poartă numele Noel. Un nume care te obligă să fii cel mai curat om, plin de credință,cinstit și corect fiincă ești strâns legat tot timpul de Nașterea Domnului. Philip Noel- Baker,Laureat al Premiului Nobel Pentru Pace din 1959 pentru contribuția sa la cauza dezarmării și păcii, David Noel Freedman – cărturar biblic, Francois Noel Babeuf – revoluționar francez, Noel Bernard – fost director al Departamentului român al postului de radio Europa Liberă. Și, în sfârșit Noel, care pe timpul lui Ceaușescu, pe când lucra la un dispensar a comis un viol pentru care a făcut pușcărie. Despre cine este vorba știe mai bine persoana care a acceptat să-i fie înregistrată afirmația „Acest individ a fost condamnat și a făcut pușcărie pentru viol. Asta pe timpul lui Ceaușescu, dar tot viol a fost”. Noi nu comentăm mai mult. Cine se simte ăla este, dar cum rămâne cu penalii în funcții publice? Trebuie să fie vaccinați antiviol cu rapel ?

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved