B L I T Z 1122

Țara arde și Iohannis joacă Golf

Lumea nu știe cum să facă să-și poată hrăni copiii și familia din cauza traiului în care ne-a adus guvernul său și el ne spune să jucăm golf! Bine că nu spune să jucăm tontoroiu într-un picior de sărăcie sau Perinița și să ne pupăm cu mască pentru a nu mirosi a flămânzi. În loc să meargă la ferma unui producător agricol sau la o societate modestă a unui român care intră în faliment, la Termocentrala de la Mintia care a fost închisă tocmai acum când a explodat prețul la energia electrică, domnul Iohannis a vizitat Terenul de golf de la Pianu de Jos din județul Alba. Mai ușor cu pianul pe scări, domnule președinte, că vă scrântiți papionul! Întrebat când a jucat ultima dată golf, a răspuns că în urmă cu câteva săptămâni, tot aici, la Pianu de Jos. Pâine cu ceapă și o cană cu ceai când ați mâncat ultima dată?De ce nu mergeți într-o comună să vedeți în ce condiții învață copiii, cum o duc bătrânii, fermierii? Să joace golf, auzi! Echipament pentru golf: pantofi 3000-7000 lei, mănușă 100-120 lei, mingi 50 de bucăți 120 lei, costum 1200 lei, set 6 crose 2014 lei, cărucior 897 lei sau troliu electric 708 lei, abonament anual 5000 lei. Asta e România educată a lui Iohannis. Cu Cîțu al lui care nu știe cât costă o pâine!

Guvernare fără Cîțu

Dacian Cioloș, co-președintele USR PLUS, a declarat pentru HotNews.ro că „nu există nicio șansă să continuăm guvernarea cu Florin Cîțu premier și nu pentru că suntem râzgâiați, ci pentru că vrem un premier cu care să putem lucra, pur și simplu”. Dacian Cioloș exclude posibilitatea întoarcerii USR PLUS la guvernare cu Florin Cîțu premier pentru că „nu am un fix cu el ca persoană, ci pentru că a mai încercat deja de două ori și nu are sens să mai încerc încă o dată.” Păi, veți mai sta mult și bine pe afară! De ce nu treceți în opoziție? Nu puteți renunța la cioloș, pardon, ciolan?

Justiția, frate cu codru !

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști au ajuns la spital cu răni grave după ce au fost atacați în zona Vatra Dornei de un grup de persoane în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de pădure. Atacatorii au spart echipamentele de filmare și nu e vorba de un caz izolat, ci de un sistem care acționează sub lumina autorităților locale. Cei patru indivizi reținuți au fost lăsați liberi după câteva ore petrecute în arest și vor fi cercetați sub control judiciar. Ce ziceți, domnule Iohannis, sunt ei un pericol social sau nu? Nu vă este teamă că vor tăia cu drujba și gorunul pe care l-ați plantat în Dâmbovița pentru a simula că ocroțiți pădurea?

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved