B L I T Z 1121

 

Iohannis se pregătește pentru PNL Open

Tânăra sportivă cu origini românești Emma Răducanu și are doar 18 ani a triumfat în finala US Open, după un meci electrizant, trecând de Leylah Fernandez din Canada cu scorul de 6-4, 6-3, aducându-și în cont și suma uriașă de 2,5 milioane de dolari. După partidă, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, dar și Ducii de Cambridge, William și Catherine au felicitat-o pe tânăra tenismană care a adus primul titlu de Grand Slam pentru tenisul britanic. Emma Răducanu are o mamă din China și un tată român, iar ea reprezintă acum Marea Britanie. Simona Halep, care a jucat pentru culorile României, dar a fost eliminată în optimi, i-a transmis un mesaj de felicitare. Nu-i stricau cei peste două milioane de dolari, acum când e în febra pregătirilor de nuntă, dar n-a fost să fie. Casă de piatră ! Pentru meciul din 25 septembrie se pregătește și Iohannis, care se antrenează în fiecare weekend la Sibiu, pentru PNL Open când va juca la dublu, alături de Florin Cîțu. Câștigătorul va primi un premiu de 100 miliarde de dolari pentru a achita datoria României. Break.

Descurcă-te, române”!

Ion Iordache, senator PNL de Gorj, afirmă că se delimitează de actuala guvernare care a distrus totul. Liberalul vorbește despre un an pierdut, explicând care sunt motivele pentru care nu mai are încredere în echipa guvernamentală.„ Este primul an fără un proiect național de investiții. Deși au promis anul trecut planul de reorganizare al Complexului Energetic Oltenia, acesta nu este avizat nici acum. Din cauza campaniei interne, programele începute de guvernul Orban au fost suspendate. Compania Națională de Investiții a fost blocată. Românii nu o duc mai bine deloc. Acum ,cred că și colegii mei, îmbătați cu apă rece, au șansa să îndrepte greșelile din ultima perioadă și să pună pe primul loc oamenii, nu lupta politică”. Păi, parcă liberal la liberal nu îi scoate ochii! Circulă pe internet un zvon ciudat: „Din cauza scumpiririi vieții, începând cu 1 octombrie Imnul României se va numi „Descurcă-te ,române”. Cică de deșteptat, nici vorbă.

Infarctul face ravagii printre tineri

Profesorul doctor Dragoș Vinereanu a declarat că în urmă cu două-trei decenii infarctul la tineri era doar o temă pentru teza de doctorat, acum este o noutate a zilei. Dacă veniți la noi pe secție, sigur gășiți trei-patru tineri sub 40-45 de ani. În urmă cu 25 de ani se făceau lucrări de doctorat pe această temă, pentru că era foarte interesant. Acum a devenit o regulă. Tinerii fac infarct. Punct. Fac infarct, mai des decât alte vârste. Principalul motiv pe care noi îl identificăm printe factorii de risc pe care îl evaluăm este asocierea între fumat, stres cronic, sedentarism, obezitate, mod de viață necorespunzător, neînțelegeri cu partenerul de viață, serviciul de noapte și lipsa somnului de a doua zi mai puțin de 8 ore, un mod de viață necorect, fără sport și lipsă de odihnă. Privarea de somn este risc și în timp se ajunge la diabet zaharat. Lipsa de somn după o noapte de muncă lipsește crucial creierul de energie, afectează, rinichii și ficatul, poate determina srângerea arterelor și se ajunge la accident vascular sau infarct. Ai ieșit din schimbul de noapte, faci un duș, mănânci și te culci imediat. Lasă celelalte de o parte, că ai să regreți mai târziu.

Gheorghe Marinel

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved