B L I T Z 1117

 

Frica de huiduieli

Prezent pe 15 august la Ziua Marinei, la Constanța, președintele Klaus Iohannis a venit îmbrăcat ca un ginerică. Pantaloni negri, sacou alb și papion negru, alții, pe Facebook sau în emisiuni televizate afirmând că arăta ca un chelner dintr-un restaurant de lux. Și ca să arate că îl susține pe Florin Cîțu, a stat alături de el, i-a zâmbit și a schimbat câteva vorbe. Ca să dea bine, i-a invitat și pe Anca Dragu, președinta Senatului și Dan Barna, președintele USR-Plus. Ludovic Orban a fost lăsat acasă să cânte la mandolină. E clar, jocurile sunt făcute. Cîțu va fi și președintele PNL. La rândul său, Florin Cîțu, ca să arate că este susținut de Iohannis, imediat după ceremonie a postat pe Facebook cinci poze , dintre care trei erau cu el alături de Iohannis. În discursul său, după ce Preasfințitul Teodosie l-a poluat cu cădelnița, ne-a spus că publicul nu a avut acces la acest eveniment pentru că e pandemie. Totuși, cine vrea să vadă parada navelor maritime poate să o facă de pe faleza de la Cazinou. Și așa s-au înghesuit acolo peste 50 de mii de turiști, fiindcă pe faleză nu era pandemie. Nu era pandemie nici pentru cei peste 200 de mii de oameni care erau pe plajele Litoralului, nu a fost pandemie nici pentru cei 5000 de participanți la marșul LGBTQ, nu era pandemie nici pentru cei peste 40 de mii de pelerini prezenți la Mănăstirea Nicula. Pandemie era numai în portul militar din Constanța, unde se etala Iohannis și ne spunea că trebuie să ne vaccinăm. Pandemie este când ți-e frică de huiduieli.

Unde bei și unde crapă

La trei zile după ce s-a aflat că Florin Cîțu (primul ministru al României) a fost prins în SUA la volan sub influența băuturilor alcoolice și a fost condamnat la pușcărie, acesta a ieșit la televizor să răspundă ziariștilor la întrebări, declarând că nu își dă demisia. Ca un adevărat băutor, a declarat că „nu duc la 7-8 beri”, dar în schimb avea o alcoolemie de 0,8 la mie. Pentru că nu băuse atât, nu știa de unde s-a împrumutatat de bani ca să plătească avocatul și cauțiunea, nici dacă a fost încătușat. În schimb. ține minte că era în tr-o zi de sâmbătă, pe 3 decembrie, anul 2000. Minte prin omisiune, ca de obicei, și ne informează că nu l-a informat pe președintele Iohannis pentru că are cazierul curat. Curat murdar. A uitat când striga „fără penali în funcții publice”, dar era condamnat. Acum, se observă că dacă ești penal trebuie să fii numai de la PSD pentru a nu putea ocupa funcții publice. La ei nu se pune. Ca să o întoarcă, a început să spună că economia bubuie. Unde bei și unde crapă.

Penal la penal nu-și scoate ochii

Ludovic Orban a declarat că „există anumite forțe care caută scheleturi în dulapuri” pentru anumiți lideri, referindu-se la șantajarea lor pentru a-l vota pe Cîțu. Lui Eugen Pârvulescu de la Teleorman i s-a deschis un dosar penal și acum e cu Cîțu. Apoi George Stângă de la Galați a fost microfonat în cabinetul ministrului Cătălin Drulă ca să schimbe tabăra. Acum, are cel puțin doi penali care îl susțin pe Cîțu, chiar dacă președintele Iohannis a lansat conceptul de toleranță zero cu penali în funcții. Aici nu are prompter și tace.

Georghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved