B L I T Z 1110

Dacă vinzi la tarabă o sută de legături de pătrunjel, trebuie să ai etichetă pe fiecare legătură

Vânzătorii din piețe pot fi amendați cu până la 15.000 de lei dacă nu se vor conforma unei reguli, fie că e vorba despre un sac de cartofi comercializați la tarabă sau despre o simplă legătură de pătrunjel. Potrivit legii, vânzătorii din piețe trebuie să aibă câte o etichetă la fiecare produs. Adică, dacă vinzi 100 de legături de pătrunjel trebuie să ai etichetă pe fiiecare legătură. Trebuie să scrie pe etichetă denumirea produsului, prețul, locul de origine, data și ora recoltării. La ăla adus de la turci nu trebuie pusă data și ora recoltării? Dar la bananele aduse din Ecuador, care fac 45 de zile cu vaporul, nu trebuie afișată ora și data recoltării? Măi, domnilor, pe ăștia din supermarketuri nu-i amendați? De ce nu-i obligați să afișeze câte pesticide, câte E-uri și alte chimicale conțin produsele lor? De ce nu-i obligați să pună lupe și microscoape la rafturi pentru a putea citi etichetele sutelor de produse inscripționate cu litere cât vârful de ac? Am înțeles. Ei sunt nemți !

Banii sănătății noastre, la privați

De la 1 iulie, pacienții care plătesc contribuții de sănătate s-ar putea trata și în spitalele private, aceștia contribuind cu o parte din costurile de aici. Dacă acest lucru îl făcea PSD, se ieșea imediat în stradă. Acum, cei de la putere gândesc că nu e rău să se ia banii de la stat și să fie dați la privat. Și dacă nu am să dau diferența la privat, ce fac? Acum avem ministru al sănătății, o doamnă care a venit din mediul privat cu un salariu minim pe economie pentru a plăti impozit puțin la stat, care ne arată ce concesii ne face dacă banii noștri merg la clinicile și spitalele private. Păi, nu mai faceți spitale de stat, sau le desființați? Prin scoaterea banilor de la stat și trimiși la privat, spitalele vor deveni și mai mizere și mai nefinanțate. Adică, noi ăștia fără bani la… privată, iar ăia cu bani la privat. Nu mai criticăm PSD că nu a făcut opt spitale? Stăm și ne întrebăm: dacă nu erau spitalele de stat, unde se internau miile de afectați de Covid? La privați?

Covid-ul lui, pana corbului

Doi morți, 41 de cazuri noi și 151 de persoane la ATI. De 10 ori mai mult ca acum trei luni. Au fost raportate74 de decese, dar 72 sunt din lunile trecute. Nu am înțeles de ce nu au fost raportate atunci, pentru că, acum, ai impresia că zilnic mai sosește câte un lot de morți. Ni se inoculează faptul că vine valul patru, dar suntem departe de a atinge cifra de 10 milioane persoane vaccinate în septembrie. S-a încercat și cu mici, în Obor la București, iar cei de la țară solicită și ei mici. Vine valul patru. Aveți o strategie, paturi la ATI, oxigen, medicamente, pupitru și măști pentru Iohannis și Cîțu să ne spună că stăm bine cu economia și prețurile sunt mici? Până la urmă, o să spunem Covid-ul lui, pana corbului. Punct.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved