B L I T Z 1106

Cîțu îl infruntă pe Orban

Premierul României, Florin Cîțu, și-a anunțat candidatura la președinția PNL. Astfel, îl va contracandida pe Ludovic Orban, actualul președinte al PNL și președintele Camerei Deputaților. Cîțu a declarat că va candida întrucât PNL are nevoie de un suflu nou. Aici are dreptate, deoarece s-a săturat să i se sufle în nas fum de trabuc și miros de whisky acumulat la petrecerile din guvern și parlament. Cîțu a chemat toți liberalii alături de el și i-a asigurat că PNL o să fie opt ani la guvernare. Bă, ești nebun, ar zice Celentano din Las Fierbinți. „Voi câștiga, nu există altă variantă”, a mai declarat Florin Cîțu. Acum, depinde și pe cine va sprijini Iohannis dar și tătucii de la Bruxelles. Vom afla rezultatul pe 25 septembrie.

Expresia mediocrității

Lavinia Betea, profesor universitar, istoric și jurnalist va lansa în jurul datei de 20 iunie la editura Corint o carte biografică despre Elena Ceaușescu, în paralel cu cea a lui Nicolae Ceașescu. Autoarea apreciază că Elena Ceaușescu avea o mare stimă de sine și nu avea cum să-și dezvolte complexe, fiind expresia mediocrității. „Am văzut evoluția societății românești pentru care Elena Ceaușescu ar fi un avertisment, în genul așa nu. Nu a excelat prin carismă, prin darul oratoriei, nu a fost o frumusețe. Era ceva mediocru. Cei care au cunoscut-o de aproape vorbesc despre bune calități materne în prima etapă, dar pot să spun că stima de sine se formează prin competiție cu ceilalți, iar aceștia îi argumentau mereu stima de sine”, spune Lavinia Betea. Lucruri întâmplate și în timpurile de azi. Vă aduceți aminte când Elena Udrea era pe cai mari și un primar spunea că doarme cu poza ei sub pernă, sau când Raluca Turcan îi aducea osanale spunând că este un Kill Bill veritabil explicând că este ca acest personaj din film, adică o războinică, frumoasă și inteligentă. Obediența era la fel pentru cele două Elene.

Kasparov vine la București

Garry Kasparov, multiplu campion mondial la șah, va deschide turneul de șah Superbet Chess Classic – România 2021, care va avea loc în perioada 5-14 iunie, fiind dotat cu premii de 350.000 de euro. Ceremonia oficială va consta într-o conferință de presă, urmată de prima mutare făcută de Kasparov, împreună cu un invitat special, tragerea la sorți și o serie de evenimente cu invitați. La turneu participă 10 jucători de șah și marele maestru internațional. Imediat, marii „tablagii” au și reacționat și sunt hotărâți să îl invite pe Kasparov în Cișmigiu la o partidă de table pentru a-i dezvălui misterul jocului cu zaruri. Și fostul primar al capitalei, Viorel Lis, a reacționat și l-a invitat la un cazinou la o partidă de păcănele. Jocul minții cu cai și nebuni.

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved