B L I T Z 1101

 

Ipocrizie

De Florii, la o biserică, lume multă, înghesuială cu mască sau fără. Enoriașii au în mâini ramuri de salcie și sărută icoanele. Preoții și coriștii erau și ei fără mască. Trei jandarmi filmau din ușa bisercii. La un moment dat, unul mai vânjos strigă: cine este în stare să încaseze o amendă de 5000 de lei pentru nepurtarea măștii și nepăstrarea distanței fizice poate s-o facă pentru domnul Hristos și rămâne mai departe la slujbă. Restul, într-un minut să părăsiți biserica. Un singur preot bătrân a rămas în biseică, restul au fugit. Jandarmul s-a apropiat de preotul bătrân și i-a spus: Părinte, v-am scăpat de toți ipocriții. Acum continuați slujba.

Ciocniți ouă, râzând !

Soțul împreună cu soția au plecat în vacanță la Ierusalim. Soția face accident vascular și moare. Imediat, un tip de la pompe funebre se adresează soțului spunând că transportul acasă costă 5000 de dolari, dar dacă vrea s-o înmormânteze aici costă doar 1000 de dolari. Soțul se gândește și alege prima variantă. Totuși, de ce nu vreți să fie înmormântată aici, în Orașul Sfânt, unde este mai ieftin pentru toți cerdincioșii?, îl întreabă omul de la pompe funebre. Cu lacrimi în ochi, soțul răspunde: aici este locul unde un om a murit, l-au îngropat și după trei zile a înviat. Nu vreau să risc.

***

A doua zi de Paști, Werner vine la birou. Nici nu intră bine în birou că îl sună Cîțu. Hristos a înviat! Nici nu apucă să răspundă că îl sună Orban: Hristos a înviat! Werner zâmbește, cuplează ambele telefoane și le răspunde: Știu, știu, am fos informat din 4 aprilie, când eram prezent la Sibiu la Paștele nostru. Vă mulțumesc!

***

Doi pensionari, soț și soție, așteptau în fiecare an să le vină acasă de sărbători copiii. Aceștia, mereu justificau că au treabă. De data asta, ca să-i convingă să vină acasă de Paști pentru a petrece împreună, aplică o stratagemă. Soția sună fiica și îi spune că după 45 de ani de căsătorie divorțează din motive întemeiate. Același lucru îl fce și soțul cu fiul său. Nu se poate așa ceva! Mâine venim să discutăm, le spune ficare părinților. Gata, am aranjat, îi avem de paști acasă, îi spune soțul soției. Să vedem ce inventăm de Crăciun.

***

S-au dat primele de Paști. Directorul în jur de 5000 lei, directorul adjunct în jur de 3000 , contabilul șef în jur de 2000. Eu? Înjur de azi dimineață!

***

Cu o lună de zile înainte d Paște, Gheorghe Funar a tăiat toți cocoșii și a introdus în ograda găinilor doi păuni maiestuoși cu pene colorate frumos, ca să iasă ouăle galbene, roșii și albastre.

Gheorghe Marinel


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate