B L I T Z 1098

De la banc la realitate

Un sat din Moldova este atacat de nori negri de lăcuste. Recoltele oamenilor sunt distruse bucată cu bucată. Omenii merg la biserici, trag clopote, aprind focuri care fac fum, se roagă la Dumnezeu. Lăcustele nu se retrag deloc.Cei de la protecția plantelor îi îndeamnă să folosească pompe cu un insecticid bio, vor să intervină și cu aviația utilitară, dar ei renunță și se roagă în continuare la Dumnezeu. Din cauza foametei, recoltele fiind compromise, mulți oameni mor de foame. Ajunși în Rai, se întâlnesc cu Dumnezeu și îl întreabă de ce au fost lăsați sorții, ei care toată ziua merg la biserici și se roagă. Dumnezeu le răspunde: v-am dat pompe, insecticid și chiar avioane. Ce mai voiați?

Cam așa e și cu Coronavirusul. Avem săpun, mască, vaccin, medici adevărați și noi tot pe Dumnezeu îl așteptăm să ne salveze, chiar dacă ne trimite toate mijloacele de protecție.

Indicațiile doamnei Moldovan

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut din nou o declarație controversată, după ce în urmă cu puțin timp a spus că „cel mai bine ar fi ca fotbaliștii să joace cu măști de protecție pe gură”. Nu ne-a spus că trebuie să păstreze distanțarea și cei care joacă rugby, când ajung la grămadă. E la fel ca pe timpul când ministrul culturii era Suzana Gâdea. Aceasta a hotărât să facă reducere de personal la filarmonică. Să plece patru viori, două tompete, cinci clarinete și o harpă. Dirijorul i-a spus că fără ei orice simfonie nu se aude bine, iar aceasta a răspuns: să cânte mai tare, tovarășe! Acum, doamna Moldovan îndeamnă cetățenii să nu meargă de trei patru ori pe zi la magazin pentru a evita aglomerația. Asta crede doamna secretar de stat, că românii au bani mulți și dimineața cumpără pâine, la ora 10 salam, la 12 detergent, la 16 legume și la 17 și jumătate bere. Nu, bre! Merg o singură dată și caută cele mai ieftine alimente pe care nu le controlați că sunt pline de E-uri.

Eba are mereu „succesurii”

După ce a candidat toamna trecută pe listele partidului lui tata pentru un loc de deputat în Constanța și partidul său nu a trecut pragul electoral, Elena Băsescu a fost angajată în funcția de consilier la Comisia de Afaceri Interne de la Camera Deputaților. Aici primește un salariu brut de 110 mii lei lunar. Angajații Camerei Deputaților și Senatului au un centru de vaccinare în incinta Parlamentului și astfel a fost surprinsă când s-a vaccinat. Altfel, nu știa nimeni că lucrează la Parlament, pentru că nu e văzută pe acolo. Are toate calitățile de consilier la afaceri interne, moștenite de la tata cu flota și de la sora ei cu terenul de la Nana. Succesuri după succesuri.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate