B L I T Z 1093

 

Fritz, un primar fără răspundere

Ziariștii de la „Frankfurter Allegemeine Zeitung” au căutat informații legate de activitatea lui Dominic Fritz, actualul primar al municipiului Timișoara. A lucrat ca șef de cabinet al fostului președinte al Germaniei, Horst Kohler și beneficiază de o serie de facilități precum și un birou de reprezentare. Cunoaște perfect, de la 19 ani, limba română iar fostul președinte la care a lucrat este de origine română, rădăcinile familiei sale trăgându-se din Sibiu. Chiar dacă este primar al Timișoarei, Dominic Fritz și-a delegat toate atribuțiile către city manager, adică nu vrea să-și asume nicio răspundere. Întrebat de ziaristul Marius Ghilezan în 28 februarie 2021 dacă a făcut rapoarte pentru Bundswehr, acesta a răspuns că datele solicitate nu sunt legate de Legea 544 privind informațiile publice. Probabil ne va spune la alegerile prezidențiale din 2024

Ne vizitează Richter cel Mare în curând ?

Azi se împlinesc 44 de ani de la marele cutremur care a avut loc pe 4 martie 1977. A avut efecte devastatoare asupra țării noastre, având magnitudinea de 7,4 pe Scara Richter și a durat 56 de secunde. La nivelul întregii țări au fost circa 11.300 de răniți, 1.578 de morți și 3.500 de clădiri s-au prăbușit, din care 32 în București. Viitorul cutremur mare va fi de adâncime, după părerea expertului Gheorghe Mărmureanu. Cutremurul va fi foarte mare, a declarat acesta, dar niciodată nu se va ști ziua sau săptămâna când va avea loc, probabil în 2040. Până atunci, vom avea de îndurat cutremure în viața politică, economică și socială cu pensiile, alocațiile, salariile și pandemia. Cutremure de suprafață însoțite de proteste.

100 de mătănii pentru o… masturbare

IPS Teodosie (Arhiepiscopul Tomisului) a făcut o declarație controversată despre „păcatul masturbării, practicat de mulți oameni căzuți în ispită”. Clericul le-a transmis celor care au această „problemă” că se pot căi în fața lui Dumnezeu dacă fac 100 de metanii și se pocăiesc. Cele 100 de metanii i-ar ajuta pe credincioși să scape de această ispită, un păcat pe care îl fac „din instinct”. Despre unii preoți pedofili, chiar și clerici înalți sau homosexuali, IPS nu pomenește nimic. Aceștia o fac fără instinct? Dacă cei de rând trebuie să facă 100 de „flotări”, ceilalți din rândul bisericii ar trebui să facă 100 de metri târâș, să ridice haltere de 100 kilograme sau să stea 100 de minute în șpagat? Apropo! Metaniile se fac cu mască?

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved