Bugetul, peticit cu amenzi
Cu Bugetul României pentru 2021, totul va fi bine. S-au reglat toate dereglările, s-au corectat toate lucrurile incorecte și guvernul competent a împărțit banii cu multă chibzuință. Vom prospera fără pensii mărite înghețate la fel ca salariile, fără vouchere de vacanță și fără gratuități la transport pentru studenți și mai ales pe seama concedierilor masive. Ne vom bucura de creșteri ale prețurilor la energie și alimente, la servicii și utilități. Bugetul a fost consolidat și prin faptul că la capitolul venituri se prevede o creștere din încasări a amenzilor față de 2020 și chiar se face o previziune pe creștere până în anul 2024. Asta presupune că premierul Cîțu știe că numarul celor amendați va crește. Pe același principiu se prevede să crească și numărul confiscărilor, de unde vor rezulta mai mulți bani și din nou e convins că numărul delapidărilor va fi mult mai mare. Avem bugetul lui, guvernul lui și parlamentul lui. România normală are două guverne: unul la Cotroceni și altul la Palatul Victoria.
Fără barieră la Drajna
Peste doi ani nu vom mai avea barieră la Drajna întrucât CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și executarea pasajului denivelat superior DN 21. Legat de acest lucru, Ștefan Mușoiu (deputat PSD de Ialomița) a postat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care arată că pasajul a reprezentat o temă de interes pe care a abordat-o de-a lungul mandatului de deputat, făcând demersuri la ministrul Răzvan Cuc. Acum, Ștefan Mușoiu așteaptă cu interes o declarație de presă pe aceeași temă a fostului deputat Tinel Gheorghe, prin care acesta să destăinuie cum a pierdut el din cauza barierei de la Drajna de două ori președinția Consiliului Județean Ialomița, cum a ratat a treia oară candidatura pentru aceeași funcție în favoarea unei doamne, cum a pierdut… trenul pentru funcția de președinte al PNL Ialomița în favoarea lui Dragoș Soare și mai ales cum a pierdut marea șansă de a intra a treia oară în Parlament pe ușa din dos, în favoarea aceleiași femei, Luminița Barcari. Iar noi, așteptăm tot cu interes să ne comunice de ce nu se mai prăbușește Podul de la Dridu și de ce nu mai apare seară de seară la televizor, că am rămas fără subiecte cu rezonanță de tineliadă…
Academia vrăjitoarelor
În România, pentru că nu au fost primiți în Academia Română politicienii (și numai ei) și-au înființat academii paralele. Ioan-Aurel Pop (președintele Academiei Române) a declarat că în acest for academic „Există această amărăciune că funcționează din bani publici. Este o eroare și o confuzie. Dacă Academia Română s-a născut să fie unica societate savantă, de ce să nu avem și alte „academii paralele!”. Așa este! Asta însemnând că dacă termini Academia de Poliție nu ești academician, ci polițist. Și dacă avem tot felul de academii finanțate de stat, de ce să nu avem și una privată. Ioana Sidonia, fiica vrăjitoarei Maria Câmpina, a declarat că va deschide în curând „Academia vrăjitoarelor și a magiei”. Altă vrăjeală !
Gheorghe Marinel