B L I T Z 1090

 

Nici „să fie primită”, nici „Bogdaproste”

Mi-a ajuns la urechi o informație prin care se spune că un … suflător de vorbe a adus la cunoștință managerului care se ocupă și de „Tradiție și modernism” că documentarea privind articolele apărute în ziar privitoare la activitatea sa ar fi fost făcută la un pahar împreună cu cel care mi-a oferit datele incriminatorii. Interesant este că datele respective mi-au fost oferite de același suflător de vorbe care joacă dublu. Vă informez că în acea perioadă restaurantele erau închise și chiar dacă funcționau, insuficiența cardiacă și blocul atrio ventricular nu se tratează decât cu apă plată. Apă plată pe care mi-o plătesc și nu o primesc în traistă cu o sticlă de vin, copane și colaci. La aghiazmă fac alergie, iar chelnerului nu îi spun, drept mulțumire, nici „să fie primită” și nici „Bogdaproste”.

Paideiele”, inspirație pentru Președinte

Rea mai este și presa asta scrisă și audio-vizuală! Să afirmi tu că după ce în urmă cu o zi au murit oameni din cauza „Guvernului meu” iar președintele țării a plecat la schi, este nesimțire curată. Sau că președintele a scos în stradă mii de români pentru o „Românie nooormală” pentru ca Ponta să demisioneze după incendiul de la „Colectiv” și acum, după cel de la „Institutul Matei Balș” nimeni să nu fie demis, se numește prostie. Să publici cu ce este îmbrăcat președintele, cu costum de 500 de euro, schiuri de 1000 de euro, clăpari de 800 de euro și mănuși de 200 de euro e tot o prostie. Minciuni. Hai să v-o spunem p’aia adevărată. Președintele a mers la „Vila 23” din Păltiniș să se documenteze despre modul cum organiza filozoful Constantin Noica „Școala de la Păltiniș”. Textele fundamentale ale lui Noica precum „Paideiele” și „Propedeutica” îl vor inspira pentru programul său despre „România educată”. Educată pe schiuri și fără nicio declarație de presă despre demiteri și răspunderi. Probabil trebuie să moară mai mulți oameni.

Românii, la vaccin mai abitir decât italienii sau spaniolii

România se plasează pe locul 12 în lume în topul dozelor administrate la 100 de locuitori, cu 3,56 vaccinări, depășind Italia, Spania și Irlanda, potrivit graficului Bloomberg. Pe locul 1 în lume se află Israel cu 33, 9 la sută din locuitori, pe locul 2 Seychelles cu 32,1 la sută, iar Marea Britanie e pe locul patru, după Emiratele Arabe Unite cu 13,46. Cele mai multe doze, peste 5 milioane, au fost administrate în Israel.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved