B L I T Z 1090

Minciună și manipulare

Klaus Iohannis: „Garantez că eu, împreună cu guvernul liberal, nu vom tăia nici salarii și nici pensii și noi vom face România modernă și prosperă”.

Ludovic Orban: „Președintele Iohannis, după ce a întrebat guvernul dacă sunt bani pentru pensii, a promulgat Legea pensiilor, care este o lege în vigoare, iar PNL respectă legile în vigoare. Punctul de pensie e în vigoare și, evident, noi am prevăzut bani pentru creșterea pensiilor. Auziți ce spun unii, că vom tăia pensiile! Punctul de pensie este introdus în lege și evident că vom crește pensiile, exact cum spune legea. Readuc aminte că legea a fost promulgată de președinte”.

Florian Câțu: „Banii sunt prevăzuți în buget pentru creșterea pensiilor și propun să se facă această creștere cât mai repede.”

Raluca Turcan: „Prioritatea noastră este să creștem bunăstarea românilor. PNL nu vine cu un guvern să taie bani din salarii și pensii. Există banii alocați.”

Klaus Iohannis (după ce a instalat guvernul său): „Ne găsim într-o situație foarte complicată din punct de vedere economic și epidemiologic. Evident că nu sunt bani pentru a majora pensiile. Pesedeul a ajuns la putere prin minciună.”

Clar ca lumina zilei: Iohannis și ai lui nu mint. După toate aceste declarații mincinoase și manipulatorii, acum declară prin toți propagandiștii că aceste promisiuni au fost făcute în campania electorală. Deci, au mințit cu nerușinare ca să fie votați. Și pentru că a venit gerul, îngheață și pensiile și salariile.

Hai la farmacie!

Zilnic suntem bombardați cu zeci de reclame pentru a cumpăra din farmacii cât mai multe produse. Nu vezi o recamă cu un muzeu, cu promovarea unui spectacol de teatru, operă, a unui film sau a unei cărți, a unor obiective turistice. Stai la televizor sau la masă și vezi sau auzi despre așa ceva: „Pentru igiena intimă folosiți Vagisan, care protejează zona genitală externă ce poate afecta vaginul.” Sau: „Hemosan, cremă cu acțiune cicatrizantă, analgezică și emoliantă pentru hemoroizi”. Și mai e o reclamă care te îndeamnă să cumperi tampoane absorbante, nu pentru nas, ci pentru zona intimă. Scapi lingura sau cafeaua din mână, îți pui masca și pleci afară. Adio poftă bună! Înainte de 1989 în Slobozia erau două farmacii, acum avem 12 și la fiecare e coadă cum era la carne. Sănătate curată!

Hai, să mâncăm sănătos!

Anul 2021 este proclamat ”Anul Internațional al legumelor și fructelor”. Acestea ne pot ajuta să combatem bolile de inimă, diabetul, obezitatea și unele cancere. Alimentația vegetală compusă din fructe și legume, semințe și cereale integrale are un rol esențial în combaterea apariției acestor boli, dar și în tratarea lor. Sănătatea noastră depinde de hrana noastră, nu trebuie decât să schimbăm percepția asupra mâncării. Oare se face asta la școală? Această educație pentru elevi? Nu. Se va face educație sexuală, că asta lipsea clasei zero. Foarte mulți copii sunt obezi, din cauza consumului de alimente ale cărăr etichete nu sunt citite de părinți. Până și cornul acela împreună cu laptele dat la școală produce obezitate. Hai, să mâncăm sănătos!

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved