B L I T Z

 

Vedeta populară

Vedeta populară” este un show de folclor în care interpreți care visează să devină celebri au șanșe să fie apreciați de întreaga țară. Gazda acestei emisiuni este Televiziunea Română. Ca orice emisiune de folclor care se respectă, are pe scenă o orchestră profesionistă, un prezentator cunoscut și un juriu ales din profesioniști. Despre prezentatoarea Iuliana Tudor, cât și despre orchestra de muzică populară dirijată de concitadinul nostru Cristian Obrejan, toată lauda. Juriul, în frunte cu remarcabilul profesor doctor Grigore Leșe, folcloristul și etnograful Elize Stan și cunoscuții soliști de muzică populară Nicoleta Stoican și Cornelia Rednic, îl are în componență și pe Mircea Dinescu, cunoscut revoluționar, poet, bucătar și prezentator de reclame pentru cocoși crescuți ecologic. Dacă din partea celor care se pricep și fac parte din juriu auzi aprecieri și recomandări acordate soliștilor aflați în concurs referitoare la ambitusul vocii, stilul specific interpretativ, abilități necesare pentru a folosi octava, utilizarea corectă a elementelor de bază ale tehnicii de interpretare, să vedem părerea lui Dinescu. Exact ca la revoluție, când îi spunea Caramitru „ Mircea fă-te că lucrezi”: „Bravo, fetițo, ai cântat bine, din partea mea ai un zece” sau „Trebuia să ne cânți mai cu veselie”. Asta e, ne pricepem și la politică și la bucătărie cu căpățână de porc în care a introdus o gâscă și în gâscă a pus sarmale în foi de viță. Și, mai nou, ne pricepem și la folclor. Banul să iasă.

Din pesediști au devenit ecologiști

Deputatul Cătălin Rădulescu, cunoscut cu supranumele „Mitralieră”, a anunțat că s-a înscris în Partidul Ecologist Român alături de Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Codrin Ștefănescu și Ecaterina Andronescu. Motivul, nu au fost trecuți pe liste la alegerile parlamentare. Deci, dacă erau trecuți pe liste habar nu aveau de doctrina ecologistă. Ar trebui să înțeleagă că nu sunt bătuți în cuie de la Iliescu până la sfârșitul vieții. Și iată cum, într-o secundă din roșii în obraji au devenit verzi ca spanacul.

Usturoiul este antiviral

Usturoiul conține mai mult de 20 de substanțe antivirale și antibacteriene, spun cercetătorii de la OMS. Considerat un adevărat medicament antigripal natural, este suficient să mănânci doi căței de usturoi pe zi și vei fi ferit de răceală, gripă, probleme respiratorii, accelerarea ritmului cardiac sau migrene. Usturoiul poate fi utilizat și extern, prin cataplasme aplicate pe piept și spate pentru înlăturarea răgușelii și a tusei. Eu zic că merge și cu o friptură sau o saramură din pește.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved