”Avem nevoie de testare, nu de carantinare!”

 

Comunicat de presă

Marian Neacșu: ”Îi chem pe toți candidații să o lase baltă cu banii băgați în campanie și haideți să testăm toată Slobozia! Să le arătăm celor din Guvern că se poate!”

Victor Moraru: ”Avem nevoie de testare, nu de carantinare. Aceasta este soluția care sprijină cu adevărat economia locală, locurile de muncă, educația, viața de zi cu zi a ialomițenilor!”

Marian Neacșu și Victor Moraru, candidații ProRomânia la Camera Deputaților, respectiv Senat, au organizat ieri, 19 noiembrie, în parteneriat cu Asociația Dr. Adina Alberts, o campanie gratuită de testare la nivelul municipiului Slobozia. Scopul a fost de a responsabiliza autoritățile locale și județene, de a alege testarea în masă și nu carantina, care afectează viața oamenilor și economia locală. Date fiind condițiile impuse de carantină, testele au fost realizate în diferite puncte ale orașului, pe baza unei programări. Parteneriatul cu Asociația Dr. Adina Alberts a fost un real succes. Această inițiativă a demonstrat fără doar și poate că implementarea unui viitor plan de testare în masă, la nivel județean sau chiar național, este posibilă.

„Am demonstrat că se poate face ceea ce autoritățile locale, județene și naționale nu au reușit până acum! Testare gratuită, în loc de carantinare! Testarea în masă este posibilă!
În parteneriat cu Asociația Dr. Adina Alberts, am desfășurat un program de testare gratuită și voluntară la nivelul municipiului Slobozia.

Eșantionul cu testele care au fost puse la dispoziție au fost epuizate în câteva ore. Din 98 de teste, 5 au ieșit pozitivi și au primit indicații să-și contacteze medicul de familie și să urmeze procedurile stabilite de lege. Imaginați-vă, de la exemplul de mai sus, dacă autoritățile ar testa în masă, am ști exact pe cine să carantinăm/izolăm. Companiile, oamenii și-ar desfășura fără frică activitatea, economia nu ar fi paralizată, elevii ar merge la școală și nu ar mai fi privați de libertatea interacțiunii.
Un oraș ca Slobozia poate fi testat în 2-3 zile dacă Guvernul Orban vrea să facă testare. Ei nu o fac pentru că nu vor să arate câți infectați sunt și nu vor să piardă voturi. Și atunci, ne sacrifică pe noi!

Inițiativa reprezintă un gest de responsabilitate. Indiferent de afilierea noastră politică, trebuie să punem siguranța și sănătatea cetățenilor pe primul loc. Îi chem pe toți candidații să o lase baltă cu banii băgați în campanie și haideți să testăm toată Slobozia! Să le arătăm celor din Guvern că se poate!, a subliniat, Marian Neacșu, candidatul ProRomânia pentru Camera Deputaților.

Odată ce al doilea val al pandemiei de coronavirus lovește tot mai puternic România, testarea rapidă, în masă, devine singura opțiune viabilă, ce trebuie luată în calcul de autoritățile locale, județene și naționale. Acesta este soluția optimă, care va ajuta la identificarea eficientă a persoanelor infectate, la depistarea și izolarea contacților acestora și, implicit, la împiedicarea răspândirii virusului COVID-19. După experiența primului val, ar fi trebuit ca autoritățile locale și județene să învețe că izolarea și carantina afectează într-un mod profund economia locală și națională, precum și stabilitatea financiară a multor ialomițeni.

Am arătat că se poate! Am testat gratuit în Slobozia! Dacă există voință, putem implementa un plan de testare în masă! Am vrut să atragem atenția autorităților locale și județene. Împreună cu Marian Neacșu și în parteneriat cu Asociația Dr. Adina Alberts, am inițiat o campanie de testare la nivelul municipiului Slobozia. Astfel, în baza unei programări, nu mai puțin de 100 de slobozeni s-au putut testa într-un timp foarte scurt, în mod voluntar și gratuit.

Este momentul ca atât autoritățile locale, cât și cele județene să învețe din experiența altor state și să facă mai repede acest pas. Slovacia este prima țară europeană care a desfășurat o campanie națională de testare în masă. Rezultatul a fost considerat un real succes. Drept urmare, în condițiile în care al doilea val al pandemiei face în continuare ravagii în Europa, Slovacia poate să relaxeze restricțiile în condiții de siguranță.

Avem nevoie de testare, nu de carantinare. Aceasta este soluția care sprijină cu adevărat economia locală, locurile de muncă, educația, viața de zi cu zi a ialomițenilor!, a spus Victor Moraru, candidat la Senatul României.

(Comandat de Pro România Filiala Ialomița, executat de SC IALPRESS SRL, CUI mandatar financiar coordonator 11200008)

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved