Autorizaţie la coteţe şi cuibare

Guvernul bagă iar spaima în orătăniile din curtea ţăranului român! Multă vreme am crezut că e vorba doar despre incompetenţă în cazul guvernelor. Îmi e din în ce mai clar că aceste teribiliste marionete pe posturi de guvernanţi dau ascultare poruncilor venite de la casapii UE, care se identifică pînă la contopire cu asasinii la comandă.

Şi în UE şi la noi acasă, totul este politică de clan! Porci, nu, găini, nu, raţe şi gîşte, nu! Cu ce va trăi ţăranul român? Ce vor mînca românii? Lăcuste, carne artificială după reţeta lui Bill Gates? Ceai şi lecturi din Platon sau cu cîte porc pîrlit la televizor. Uniunea Europeană numără din nou orătăniile din curtea ţăranilor, pentru că unor entităţi europene le pică greu la stomac carnea curată de pasăre crescută în aer liber. Au arsuri mari la exporturi şi, rînd pe rînd, încep să interzică ouatul în cuibarele româneşti. Ostracizarea e o lecţie democratică, iar sărăcia şi criza alimentară, realităţi crunte!

Aşadar, nici găina, nici porcul românesc nu vor mai fi ce-au fost. Dacă ţăranul român, strîns cu uşa de statul paralel, vrea să mai audă un cotcodac şi un guiţat în ogradă, trebuie să se supună legilor emise de porcii din Guvern, de „cocoșii galici” ai trupelor de ocupaţie sau de curcile plouate precum Ursula NuȘtiuCum. Românul n-are voie să crească mai mult de cinci porci şi 50 de găini. Dacă are aceste exemplare în bătătură, trebuie să le înregistreze, pe dumnealor, orătăniile, la registrul comerţului. Altfel, dă peste bietul ţăran român o epidemie de pestă porcină africană şi o gripă aviară, precum covidul peste om. Toate astea amintesc de greii anii postbelici şi „cotele” obligatorii, care acum par glume în comparaţie cu ceea ce ni se pregăteşte.

O ordonanţă de urgenţă năşită de guvernul unui drogat, pe fondul etichetei false de pestă porcină, spune că ţăranul român nu va mai putea creşte porci dacă nu şi-i înregistrează într-o bază naţională de date, hrănindu-i doar cu furaje şi dezinfectîndu-şi încălţămintea la intrarea în coteţ. Măsurile de protecţie împotriva pestei porcine, care au masacrat sectorul suinelor, a făcut ca România să importe peste 80% din carnea de porc necurată din afară. Asta da, porcărie! Guvernamentală, UE-isto-Globalistă.

Găinile, raţele, curcile şi gîştele nu scapă nici ele de asasinatele la comandă. Dacă ţăranul român nu are autorizaţie la coteţe şi cuibare, adio ouă proaspete! În Franţa, de pildă, creşterea găinilor în curte ţine de tradiţia şi patrimonial lor naţional, dar găinarii Guvernului au trecut la distrugerea sectorului avicol din România. La păsăret stăteam bine şi exportam carne de pui, dar maestru l(Mă)Ciucă vrea să scape ţara de găinaţ, ca să ne protejeze, vezi, Doamne, de aviară. Legea porcului, legea ouălelor stresate, legea creşterii găinilor, raţelor şi gîştelor, legea prunelor uscate în Parlamentul European. Cam astea sînt legile din cuibarul UE! Acolo se clocesc toate ouăle stricate! Cu orătăniile din Guvern care se dau cocoşi în faţa Uniunii, ce-ar trebui să facem? Să dăm drumul vulpilor peste ele? Unde mai punem că după tot războiul Guvernului împotriva orătăniilor domestice, vor fi aduse din import, în caserolă, la preţuri ridicate la pătrat, ouă, găini, gîşte, nestresate, dar îngrăşate cu chimicale. Oare cu ce instrumente măsoară mai marii UE gradul de stres al oului sau al cărnii? Probabil, le ascultă cu urechea, cei într-o ureche. 

La cît sînt de săraci românii, nu-i mai interesează cît de stresate sînt ouăle, carnea sau dacă au în curte orătănii euro5! Protejarea împotriva aviarei este motivul unei crize artificiale, care să pună pe butuci sectorul avicol românesc, pentru că nu cotcodăceşte în limbaj UE, în favoarea importurilor de găini care se ouă mai scump în hipermarcheturi, în favoarea cărnii din import cu gust de iască, pentru care găinarii noştri au primit porunca. Ba că ouăle sînt stresate, ba că nu trebuie sa facem zgomote în preajma coteţului cu porci, altfel porcii se stresează şi carnea nu mai e fragedă! De-aia dorm mamelucii în Parlamentul dîmboviţean, copiind-uşi confraţii din taraba bruxelleză. Să păstreze linişte pînă la primul salariu boieresc. Nu mai ştie cum s-o mai dea românul, atîta timp cît dulăii cei mari nu vor pleca de la măcelărie, de lîngă ciolane.

Ce-i mai rămîne ţăranului român? Ceapa, usturoiul, verdeţurile de grădină, dacă nu cumva vine directivă de la UE că şi acestea poluează sau sînt suferinde de stres, pentru că răsar şi cresc sub cerul liber, sub alerte meteo de cod portocaliu. Despre nivelul de trai stresat la maxim al românului nu cotcodăcesc găinarii din Guvern, care cheltuiesc fără stres pe înarmare, comenzi de armament destinate Ucrainei, pe cazarea gratuită a refugiaţilor, pe ajutoarele trimise Ucrainei din fondurile de rezervă ale României şi, mai nou, refuzate de tarlaua lui Zelenski, pe simbriile speciale ale muşteriilor lor şi pentru cele peste zece mii de pensii speciale. Legile sînt făcute să protejeze animalele de colecţie ale Parlamentului, Președinţiei, Guvernului, Parlamentului şi Justiţiei! Dacă i-am trimite pe toţi cei vinovaţi de trădarea intereselor naţionale la „coteţ” ar fi pace şi loc de trăit pentru toţi!

Maria Diana POPESCU

ART EMIS ACADEMY

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved