Au înnebunit corcodușii

Ca să începem într-o notă veselă, să ascultăm melodia superbă a menestrelului nostru național Tudor Gheorghe, compusă pe versurile poetului și omului de cultură Arhip Cibotaru din Basarabia: „Au înnebunit salcâmii / De atâta primăvară / Umblă cu nămeții printre vânturi / Cu tot sufletu-n afară”.

La noi, au înnebunit corcodușii. Cel puțin acela de pe trotuarul din apropierea școlii 2 din Slobozia (ăla pe care „specialiștii” lui Roșca l-au confundat anul trecut cu un cireș) e în floare și este un adevărat Prunus Cerasifera. Primarul Sloboziei ne spunea în ianuarie că șeful de la DADP a primit sarcină să-l taie, iar în martie zicea că îi va sugera lui Roșca să achiziționeze un cazan de țuică. Da, e o idee ca din țuica rezultată să se întregească bugetul sărac al instituției. Condiția e să fie fiartă de două ori și să aibă avizul consililui local, aviz care nu-i greu de obținut având în vedere că aici liberalii și pesediștii se au ca frații. Domnul Roșca mai poate strânge corcodușe pentru boască și de pe aleea Mihail Sadoveanu, în spatele Blocului B-1-38, unde colcăie.

Ca să-i sărim în ajutor, îl anunțăm pe vodă Dragoș că Manșon are la Andrășești de vânzare un cazan tocmai bun pentru corcodușele care altfel la vară or să pice pleașcă tot pe capetele trecătorilor. Iar dacă vreun corcoduș a înnebunit peste limită, solicitați aviz psihiatric, domnule primar.

Nicolae TACHE

 


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate