Au fost reluate lucrările de modernizare a DJ 201 între Buești și Mărculești

Joi, 7 iulie, a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Județean Ialomița, care a avut pe ordinea de zi discutarea și aprobarea a șase proiecte de hotărâri. Primele patru au vizat obiectivul de investiții „Modernizare drum județean DJ 201 Buești – Ivănești – Ion Ghica – Ciulnița – Cosâmbești – Mărculești, km 57+000 – km 84+000”. Toate patru au fost necesare după ce în urma evenimentelor din Ucraina prețurile la carburanți și materialele de construcții au luat-o razna în România, lucrările de finalizare a investiției fiind oarecum întârziate față de graficul inițial de execuție.

Prin primul proiect, a fost aprobat devizul general actualizat al devizelor pe cele două tronsoane și a indicatorilor tehnici economici (faza execuție lucrări) pentru acest proiect. Prin acest deviz actualizat, atât pe tronsonul integral cât și pe cele două loturi componente se actualizează indicatorii economici ca urmare a emiterii unui ordin de șantier, prin care au fost verificate și acceptate de către beneficiar, proiectant și dirigintele de șantier retușările respective. Sumele reprezintă valoarea totală a obiectivului: 42.680.975 lei, cu TVA (primul tronson 25.873.818 lei, al doilea tronson 16.195.157 de lei).

Al doilea proiect de hotărâre a vizat aprobarea cofinanţării pentru acest obiectiv, care beneficiază finanțare consistentă de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Valoarea cofinanțării suportată de Consiliul Județean este de 2.418.284 lei cu TVA, dintre care 434.000 lei au fost decontați deja până la 20 iunie 2022, restul de 1.984.284 lei urmând a fi cheltuiți din bugetul județului în perioada următoare.

Al treilea proiect a presupus aprobarea devizului general al proiectului menționat, estimativ de această dată. Practic, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului 47 din 2022 s-a dat posibilitatea ajustării devizului de lucrări în valoarea totală de 50.529.952 lei cu TVA. Firesc, și la acest deviz a fost necesară aprobarea cofinanțării ce revine Consiliului Județean Ialomița, de această dată ajustată, care se ridică la 3.215.374 lei cu TVA.

Calea de rulare va fi gata la sfârșitul anului. Astăzi, când discutăm noi, se lucrează deja pe DJ201 B, unde se toarnă astfaltul. Toate celelalte lucrări (intrări, subtraversări etc.) vor fi executate anul viitor, începerea lor fiind determinată de starea vremii la momentul respectiv, așadar mai devreme sau mai târziu, nu pot să dau o dată exactă.”, ne-a declarat la sfârșitul ședinței domnul Marian Pavel, președintele Consiliului Județean.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved