Atât ne-a dus capul și ștampila

Dan Elias

Acum suntem gata să facem toți grevă. De ce? Pentru că acești neica nimeni care au ajuns să ne conducă au demonstrat cu vârf și îndesat cum gestionează ei banul public, adică doar pentru ei. Cu un tupeu fără margini au dat posturi și lefuri de mii de euro tuturor lipitorilor de afișe. Împreună, psd-ul și pnl-ul, adică partidul unic al răsfățatului de la cotroceni, au peste 300 de secretari de stat și un întreg aparat de băut cafeluța și de fumat trabucelul. Cu certitudine nu fac absolut nimic! Dar absolut nimic. Am cunoscut secretari de stat care nu știau nici pe ce lume se află. Habar nu aveau care le sunt atribuțiile sau cum funcționează sectorul pe care, vezi doamne, îl conduceau. Ei doar transportau hârtiile către ministru, având un rol pur decorativ.

Au mărit salariile și indemnizațiile celor care îi pupă unde trebuie; primari, deputați și senatori sau președinți de consilii județene. Mai țineți minte care a fost justificarea? Nu aveau cu ce să își crească copiii; copii care în marea lor majoritate învață în îndepărtata uie! Săracii! Mai dați-le, mă! E greu traiul printre străini.

Își împart milioane de lei pentru partide! Legea care a justificat o astfel de plată a avut ca scop să întrețină multipartidismul la începutul democrației românești. Astăzi este pur și simplu un non sens, dar le place să se lăfăie în banii noștri.

De pensiile speciale nici nu îmi mai vine să vorbesc. Ne facem sânge rău degeaba. Există pensionari în România care primesc lunar 40-50 de mii de lei! În timpul ăsta, în această iarnă, o profesoară pensioară a sunat la 112 pentru că îngheța de frig în casă! Ăsta este respectul analfabeților!

Bugetele serviciilor de informații și al administrației președintelui sunt enorme! Enorme la propriu. Și noi îi înjuram pe comuniști! Nimeni nu știe ce fac cu banii, nimeni nu-i controlează, nimeni nu-i trage de mânecă.

Acum suntem și în trend-ul cu înarmarea. Cumpărăm toate prostiile pe care le aruncă alții. Miliarde de euro aruncați la gunoi. Cum să cumperi submarine și să lași spitalele în mizerie și fără medicamente!?

Și peste toate mai avem și un președinte manelist. Umblă cu avioane de lux doar ca să se plimbe și să facă poze. Cu nevasta, bineînțeles, să nu-l fure cineva prin Brazilia când se întâlnește cu vreun viceprimar. Rușinos! Rușinos și pentru ei dar și pentru noi. Atât am putut. Atât ne-a dus capul și ștampila.

Mai pot aduce alte zeci de exemple de bătaie de joc pe banii bugetului nostru. Și atunci de ce nouă să nu ne dea? Doar ei!? Doar pentru copiii lor, doar pentru amantele lor, doar pentru lingăii lor? Dacă tot este să se aleagă praful de țara asta, măcar să mai apucă și noi câte ceva. Aici am ajuns!


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved